nb1.hu

Kiakadt a szegedi edző, a volt szövetségi kapitány a bírót kritizálta – edzői reakciók

Kondás igazi csattanóról, Kuttor speciális játékról beszélt.

Vasárnap a hetedik fordulót rendezték meg az NB II-ben. A Vasas nagyon sima győzelmet aratott a Szolnok otthonában, a Nyíregyháza pedig az Ajkát fektette két vállra. A DVTK kétgólos hátrányból állt fel az ETO ellen, a Soroksár pedig megszerezte első három pontját ebben az idényben.
 
A magyar válogatottat korábban egy meccsen irányító Csábi József a Vasas elleni pofon után a bíró tevékenységét is kritizálta. Dragan Vukmir sem fogta vissza magát, szerinte néhány szegedi játékos nem érdemli meg azt, hogy a csapat mezét viselje.
 

Nézzük, a trénerek hogyan értékeltek a lefújás után. 
 
III. Kerület-Budaörs 0-0
 
Czvitkovics Péter: "Akár le is szerelhettük volna a két kaput, mert nem volt rájuk szükség. A cserék lendítettek ugyan a játékunkon, mert szünet után már több párharcot nyertünk, de így is sok hibával futballoztunk. Minden pontnak örülnünk kell, mégsem lehetek elégedett."
 
Márkus Tibor: "Nem vagyok elégedett a látottakkal. Próbáltuk ugyan a saját játékunkat játszani, de ezt nem jó ritmusban tettük, ezért nem volt bennünk átütőerő. A kapuk egyik oldalon sem igazán forogtak veszélyben, pontrúgásból és átlövésből voltak kisebb lehetőségeink. Játékban nem tudtunk az ellenfél fölé kerekedni, a győzelemhez ennél jobb ritmusban kell futballozni."
 
Nyíregyháza-Ajka 2-0
 
Szergej Pacaj: "Nem kezdtünk jól, aminek nem tudom az okát, fásultak voltunk. A vezetés után viszont már szervezetten futballoztunk, a védekezés stabil volt, ellenfelünknek nem volt nagy helyzete, és örülök, hogy újra győztünk." 
 
Kis Károly: "Rendkívül csalódott vagyok, mert jól kezdtünk, és szinte a semmiből katunk gólt. A második félidőben kitámadtunk, és akkor egy hibából újra betaláltak a hazaik, eldöntve a meccset."
 

Dorog-Haladás 0-2
 
Fenyvesi László: "Szomorúak vagyunk, mert egy figyelmetlenség eldöntötte a mérkőzést. Ha pontokat akarunk szerezni, az elsőtől az utolsó percig koncentrálnunk kell."
 
Németh Szabolcs: "Kapott gól nélkül nyertünk, ez nagyszerű. Megyünk tovább a megkezdett úton."
 
Budafok-Tiszakécske 4-2
 
Boér Gábor: "Magabiztos győzelem volt, bár már hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. A gólok számát tekintve maradt még bennünk bőven."
 
Visinka Ede: "Tudtuk, hogy erős az ellenfél, ennek ellenére játékban sikerült meglepnünk őket. Sajnos, saját hibáinkból adtunk nekik lehetőségeket, amiket könyörtelenül kihasználtak. 2-1-nél ,,aktív” eredményünk volt. Mondtam a srácoknak a félidőben, hogy lesz lehetőségünk egalizálni vagy akár fordítani. Viszont ezt követően csak kapufáig jutottunk, ha abból a szituációból gólt szerzünk más lehetett volna a végeredmény. A Budafok újabb gólt szerzett egy eladott labda után, majd egy lesgyanús szituációt követően. Mi már csak szépíteni tudtunk. Sok munka vár még ránk. Sajnos, ez a mérkőzés így alakult."
 
Békéscsaba-Soroksár 2-3 
 
Schindler Szabolcs: "Néhány napja érkeztem a klubhoz, próbáltam orvosolni a hibákat. A mérkőzés nem tetszett igazán, mert hullámzó volt a játékunk. Éppen feljövőben voltunk, amikor megkaptuk a harmadik gólt, a sikertelenség látszódik a játékosokon, de megpróbáljuk az ideális csapatot összerakni."
 
Lipcsei Péter: "Ránk fért a győzelem, gratulálok csapatomnak, szívvel-lélekkel küzdött. Nagyon jó ellenfelet győztünk le, biztos vagyok benne, hogy mi és a Békéscsaba sem lesz a kiesőzónában."
 
Pécs-Csákvár 2-1
 
Vas László: "Nem szeretek a gondokra hivatkozni, de a kéthetes szünet alatt is akadtak problémáink. Ennek ellenére az akaratunkkal sikerült megnyernünk a mérkőzést, talán némi szerencsénk is volt."
 
Mónos Tamás: "Harcos Pécsre készítettem fel csapatomat, de a második félidő alapján nyernünk kellett volna, ehhez képest még a döntetlent sem szereztük meg."
 
Szolnok-Vasas 0-5
 
Csábi József: "A játékvezetést nem tudom hová tenni. Az első félidő alapján túlzó volt a kétgólos vendégvezetés, de akkor sem szabad összeomlani a folytatásban. A sok hiányzó miatt új védelmet kellett kialakítani, és ez a Vasas ellen nem fért bele."
 
Kuttor Attila: "Speciális játékra volt szükségünk a pálya talaja miatt, de jól alkalmazkodtunk, és megérdemelten győztünk. Korábban megesett, hogy szebb futballal nem nyertünk, ezúttal viszont remekül használtuk ki helyzeteinket. Ennek köszönhető a nagy különbségű siker."
 

Kecskemét-Siófok 1-0
 
Szabó István: "Úgy érzem, hogy összességében többet tettünk a győzelemért, így megérdemelten nyertünk. A Siófok fegyelmezett és szervezett csapat, nehéz őket megbontani, de már az első félidő végén is volt egy kapufánk, összességében intezívebben futballoztunk, gólt akartunk szerezni, ezért is tudtunk a 86. percben még végig vinni egy kontrát. Nehéz találkozó volt, a Siófok jól zárta a területeket, így a türelem volt a kulcs, ez sokszor hiányzott a játékunkból, rengeteg volt a pontatlanság. A cserék nagyon jól szálltak be, akkor is, ha ebben kényszerűség is volt, de ezért öröm, hogy ilyen erős keretünk van. Most egy kicsit szusszanunk, regenerálunk, de már készülünk is egyben a Budafok elleni szerdai mérkőzésre. Ma is nagyon kellett a közönség támogatása, ők is kellettek ahhoz, hogy a hajrában meg tudjuk nyerni ezt a meccset."
 
Domján Attila: "Gyenge színvonalú mérkőzés volt, az nagyon látszott, hogy a csapatok alaposan felkészültek egymásból. Biztos voltam benne, hogy kevés gól lesz a mérkőzésen, a stabilitáson volt a hangsúly. Hat döntetlen után nagyon szerettünk volna végre nyerni, de keveset tettünk ezért a pályán. Mentünk és dolgoztunk, de ez minőségben kevés volt a Kecskemét ötvédős rendszere ellen. A gólnál sajnos nagyot hibáztunk, így hiába nem volt szinte dolga a kapusoknak a mérkőzésen, a Kecskemét egyetlen nagy helyzetét belőtte, így megérdemelten nyertek."
 
Szeged-Szentlőrinc 0-1
 
Dragan Vukmir: "Szomorú vagyok az újabb vereségünk miatt, különösen a támadójátékunkat érheti kritika. Néhány játékosunk nem érdemli meg, hogy a Szeged-Csanád mezét viselje."
 
Marián Sluka: "Készültünk a Szeged támadófutballjából, ennek ellenére az első fél órában ránk erőltette akaratát. Szünet után fegyelmezetten védekeztünk, veszélyes kontrákat vezettünk, és volt esélyünk előnyünk növelésére is."
 
Győr-Diósgyőr 2-2
 
Klausz László: "Igazságos eredmény született. A DVTK végig nyomást gyakorolt ránk. Ellenfelünk jó csapat, jó játékosokból áll, egyes játékelemekből mégis gólokat tudtunk szerezni. Fáj, hogy 2-0-ról 2-2 lett a vége, de az egész csapat tisztességgel helyt állt. Nem ezen a meccsen, hanem az Ajka és a Szentlőrinc elleni találkozón elveszített pontokon kell búslakodni."
 

Kondás Elemér: "Azt tudtuk, hogy az ETO hazai pályán veszélyes, ezért nehéz mérkőzésre készültünk. Alig kezdtük el a mérkőzést, és a saját magunk dolgát nehezítettük meg, a saját kapunkba fejeltük a labdát az első szögletből. Ezt követően nagy erőket mozgósítottunk, rendszert is váltottunk. A szünet után ismét dekoncentráltan kezdtünk, és újabb gólt kaptunk. Viszont ebből a helyzetből sikerült felállni. Az első félidőben is alakítottunk ki gólhelyzetet, de ekkor még nem sikerült értékesíteni. A második félidőben viszont kétszer is betaláltunk, és meg volt az esélyünk a győzelemre is. A csapat 0-2-ről felállt idegenben, ezért dicséret illeti őket. Ugyanakkor hiányérzetem van, mert Győrben hagytunk két pontot. Amikor kiegyenlítettünk, akkor nálunk volt a lélektani előny, ha Zsemlye jól találja el fejjel a labdát öt méterről, akkor a kapus biztosan nem védte volna, és zsebben a mérkőzés. Ez lett volna az igazi csattanó.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC