nb1.hu

Isten hozott, Szeged, te régi ismerős! – ELEMZÉS

A harmadik legfontosabb őszének nyomában.

 

„AZ AZ IGAZSÁG, HOGY GYAKORLATILAG A SZENT GELLÉRT FÓRUM A MÁSODIK LEGNAGYOBB LÉLEKSZÁMÚ KÖZÖNSÉGET VONZZA, TEHÁT A FERENCVÁROS ÉS A FEHÉRVÁR UTÁN VOLTAKÉPP A HARMADIK A SZEGED.”

 

Joao Janeiro temperamentumosan őszinte szavai ott hangoznak a szegedi futballszurkolók fülében, és nem jogtalanul: kereken 20 évvel azután, hogy utoljára NB I-es meccset rendeztek a városban (Szeged LC-Honvéd 1-1), visszaköltözött a fociláz a Tisza-partra!

 

Óriási lendületet adott ugyanis a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának az, hogy az NB III Közép csoportjának megnyerése után az NB II első négy hazai mérkőzését kellett csupán Gyulán játszaniuk, és szeptember 15-től beköltözhettek a rendkívül impozáns Szent Gellért Fórumba. Ez pedig egy olyan szárnyalást adott az augusztus elejétől addig gyengélkedő Csongrád megyeieknek, ami a magyar labdarúgás kedvelhető, egyben egyik legszívósabb gárdájává varázsolta őket tél elejére.

Persze a stadion csak egy dolog, a benne lévő szurkolók hozták ki a maximumot a helyzetből, hisz hétről hétre 5000 néző buzdítja a korábban az Európa-ligát megjárt Belenensesnél is edzősködő portugál tréner legénységét. Mindez elindította a szekeret, és igaz, hogy november elején volt egy megtorpanás a lendületben, de a célokat vélhetően el fogja érni tavasszal a gárda. Az pedig nem más, mint a mostani 13. helynél egy picivel feljebb lépés, Janeiro mondatai szerint egy 10. pozícióval már elégedettek lehetnének, hisz mindent lépésről lépésre terveznek meg.

 

A felemásság és a rend kitűnően szembeötlik, hisz hat győzelem, hat döntetlen és hét vereség áll a nevük mellett, ráadásul a gólkülönbségük 24-24-es mérleget mutat. „A csapat és a klub stabilizációja az elsődleges feladat, utána meg majd meglátjuk, hogy mennyire tudunk továbblépni. Remélhetőleg, majd a közeljövőben, nyugodtabb időszakban előrébb is tudunk lépni. Jelenleg többé-kevésbé stabil a klub helyzete" – fogalmazott a közeljövőről Janeiro, azaz két dologban biztosak lehetünk.

 

Egyrészt a Magyar Kupában a Fehérvár ellen hősiesen küzdő, magát megmutató Szegeddel számolni kell tavasszal, pláne, ha saját fiataljaik folyamatos beépítése mellett egy-két erősítés is érkezik a csapathoz a téli átigazolási időszakban. Másrészt pedig van egy hatalmas aduász a kezükben: a lelátó népe soha, semmilyen körülmények között nem fogja elhagyni őket. 

 

Szeged-Vasas: a szenvedély szintje – képek, videók – NB1.hu

 

 

Utóbbival kapcsolatban így hozzá kell tenni: ki tudja, mikor szurkolhatnak NB I-es meccsen! Rajtuk nem fog múlni…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC