nb1.hu

Hősök harca a listavezető Vasas ellen – reakció

Visinka Ede: elismerés.

Még Vasas-szurkolók sem köntörfalazhatnak: a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése az, hogy az utolsó Tiszakécske vasárnap 1-0-ra legyőzte a forduló előtt még listavezető angyalföldieket (most már ismét a Hali az első).
 
Az újonc egyébként borzasztóan kezdte a bajnokságot, a 13. fordulóig mindössze két döntetlent volt képes felmutatni. A jelzett fordulóban sem győzött (és nem is szerzett pontot), de a DVTK elleni, 2-1-es hazai vereség alkalmával már jól futballozott annak a Visinka Edének a csapata, akit Nagy Sándor helyett neveztek ki vezetőedzőnek.
 
A következő fordulóban meglett az első győzelem, méghozzá Visinka előző csapatának, a Csákvárnak az otthonában, majd jött a Vasas elleni találkozó, amit Heffler Norbert bődületes átlövése döntött el, de mindenki eldöntheti, hogy Jova Levente, a Vasas kapusa háríthatott-e volna…
 
 

Tiszakécske elleni találkozó összefoglalója

(null)

 
A mérkőzésen egyébként a piros-kékeknek rengeteg ziccerük volt, a kapufa is jócskán a hazaiakat segítette, akik viszont szintén többször eljutottak a Vasas tizenhatosához. A mérkőzésen egyébként végig lehetett érezni, hogy ha reggelig tart a meccs, a piros-kékek akkor sem szereznek gólt.
 
A Kécske a bravúros feltámadása ellenére még mindig az utolsó a tabellán, tetemesnek mondható, hatpontos hátrányban van a bennmaradó helyen lévő, már említett Csákvárhoz képest.
 
A bajnoki szünet után a Siófokhoz látogat az újonc, a többi mérkőzést azért felesleges megnevezni, mert mindegyik fellépés élet és halál harca a számukra.
 
De addig is következzék Visinka nyilatkozata a Vasas legyőzéséről:
 
„Nem választottunk valami szép taktikát, ezt elismerem, de annál hatékonyabb volt. Az is igaz, hogy a Vasas sokszor beszorított minket és sikerült megúsznunk egy-két kényes szituációt. Heffi betalált, ahogy kell, a tanult jobbosával. Hősiesen küzdöttek a srácok. A második félidőben taktikát váltott a Vasas és veszélyesebb lett az ívelgetéseivel, de úgy éreztem, ezeket könnyebben tudtuk hatástalanítani. Nagyon-nagyon örülök. Az elmúlt hetekben a játékosok nagyon jól dolgoznak, mindenki egy irányba húz. Megyünk tovább! Lesz egy kéthetes szünet, fújunk egyet, aztán dolgozunk tovább. Van még öt mérkőzés idén, reméljük, hogy kihozzuk belőlük a maximumot!”
 
Érthető, hogy Visinka nem árulta el, hogy mit gondol a maximumnak, mert az elmúlt két fordulóban, az addig történtekből kiindulva megállapíthatjuk, hogy a maximumnál is többet ért el a csapata…
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC