nb1.hu

Harc az NB II-ért: az év meccse volt Kécskén – reakciók

Óriási örömünnep az öltözőben.

 

A TISZAKÉCSKE JELENTÉSE:

 

"A labdarúgó NB II 29. fordulójában a Tiszakécskei LC 2–0-s hátrányból fordítva 4–3-ra győzött kiváló, közönségszórakoztató mérkőzésen a Budaörs ellen. A Tiszakécskei LC ezzel folytatta tavaszi hadjáratát, és tovább zárkózik a középmezőnyhöz.

 

„Hatpontos kiesési helyosztónak” titulált mérkőzés várt a csapatokra.

 

Tapogatódzó játék helyett már az elején egymásnak estek a felek. Az első gólt a budaörsi Balázs Zsolt szerezte meg a 13. percben. A vendégek támadója középen tört be a tizenhatoson belülre, majd laposan elgurította a labdát Holczer mellett. Nem sokkal később jött az újabb budaörsi gól. Molnár Tibor fejelt öt méterről Holczer kapujába jobb oldali beadás után. A vendégek játékosa teljesen üresen várhatta a labdát, zavartalanul bólinthatott (0–2). Ebben a periódusban kevesen gondolták volna, hogy a Tiszakécskei LC még az első félidőben kiegyenlít.

 

De jött Beliczky Gergő, és hét méterről, egy védő szorításában, bal lábbal Tóth G. kapujába helyezett. A 35. percben Balázs B. jobb oldali beadása után Marsa Levente érkezett középen, és kapásból nagy erővel a léc alá lőtt – 2–2.

 

A második félidő olyan jól kezdődött a hazaiak számára, mint ahogyan az első véget ért: Kosznovszky Márk 11 méterről lőtt a hosszú alsó sarokba. A kécskei vezetésre azonban még volt válaszuk a budaörsieknek: a 66. percben Balázs Zsolt talált be újra a kécskei kapuba. Az egyik kécskei védő luftot rúgott, így csorgott a vendégek csatára elé a labda (3–3). A mindent eldöntő gólt Kalmár Ferenc büntetőből lőtte a 81. percben (a tizenegyest Balázs Benjámin harcolta ki, akit Fényes vágott fel a 16-oson belül).

 

Változatos, közönségszórakoztató mérkőzést játszott a két csapat. Ki kell emelni, hogy a nagy tét ellenére sportszerű volt a mérkőzés. A Tiszakécske jó szériája tovább folytatódott, és már a 13. a tabellán, a Budaörs újra kieső helyen áll.

 

Le a kalappal a szurkolók előtt is, hiszen sportszerű buzdításukkal hozzájárultak a csapat sikeréhez!

 

2022.03.20. Merkantil Bank Liga NB II 29. forduló

Tiszakécskei LC–Budaörsi SC 4–3 (2–2)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Sinkovicz Dániel, Szabó Dániel)

Tiszakécskei LC: Holczer – Farkas N. (Farkas A., 62.), Csáki, Máté Zs.– Erdei C., Kosznovszky, Marsa L. (Vachtler, a szünetben), Kovács B. (Oláh M., 82.), Balázs B. – Gyurján (Simon M., 62.), Beliczky (Kalmár F., 73.)

Budaörsi SC: Tóth G. – Galambos, Tányéros Á., Molnár Cs. (Sajbán M., 82.), Tóth K. – Csillag D. (Horváth B., 21.), Fényes, Molnár T. (Halácsi, 82.), Petneházi – Balázs Zs., Winkler (Vankó, 62.).

Gólszerző: Beliczky (30.), Marsa L. (35.), Kosznovszky (50.), Kalmár F. (81. – 11-esből), ill. Balázs Zs. (13., 66.), Molnár T. (28.)

 

Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Örülök, hogy tudtunk fordítani. Ez volt az egyik legnehezebb mérkőzésünk a bajnokságban. Tudtuk, hogy a Budaörs jó csapat, jó támadókkal. El is ment 2–0-ra az elején. Nem volt könnyű innen felállni. Nekünk most sikerült, vezetést is szereztünk. 3–2-nél le is zárhattuk volna a meccset. Óriási tisztelet a csapatnak, hogy 3–3 után sikerült megszereznie a győztes gólt. Féltünk ettől a mérkőzéstől, de a labdarúgóink hittek magukban és abban a munkában, amit csinálunk.

Toldi Gábor vezetőedző, Budaörsi SC: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Kétgólos vezetésünk birtokában nyugodtan futballozhattunk volna, de az ellenfél rövid időn belül egyenlített. Hektikus volt a meccs, hiszen 3–2 után visszajöttünk 3–3-ra. Ezután bármelyik csapat nyerhetett volna. Mi jöttünk ki rosszabbul a végjátékból. Amatőr hibákat követtünk el a mérkőzésen, ami ilyen szinten nem fordulhatna elő."

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC