nb1.hu

Hali: furcsa szurkolói bírálatokra reagált Mátyus János – videó

Fontos tényezőkre világított rá a vezetőedző.

A Haladás vasárnap hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Csákvártól. A szombathelyi gárda az eredmény után a 8. helyen áll az NB II tabelláján. Mátyus János a sajtótájékoztatón elmondta, két hasonló erősségű csapat találkozott egymással. 
 

Várhidiék hatalmas bajban, ketten követik a Vasast – eredmények, tabella

 

"Elég passzívan kezdtünk, a játékunkban nem volt benne a gól. Az ellenfelünk pedig egy csodálatos alakítás után gólt szerzett. Aztán a második félidőben váltottunk, mind emberekben, mind játékrendszerben, mind felfogásban. Voltak lehetőségeink, de ez összességében kevés. A Csákvár megérdemelten nyert. Valami hiányzott a játékunkból. Van még hátra négy meccs, és játékban javulni kell, hogy szépen zárjuk le a szezont. Hazai pályán mostanság kevesebb pontot szerzünk, ami korábban nem volt ránk jellemző" – összegzett Mátyus a lefújás után.
 
Mátyus miután válaszolt az újságírói kérdésekre, egy gondolatot akart még megosztani:
 
"Mióta nem jöhetnek ki a szurkolók a stadionba, az ember egy picit burokba kerül, hiszen nem érzékeli, hogy milyen hangulat van a csapat körül. Nem szoktam hozzászólásokat olvasni, többre tartom a szemtől szembeni kommunikációt. Az előző héten egy szurkolói oldalhoz hívtak kérdezz-felelekre. Eléggé furcsa kérdések is jöttek az irányomba. Sokan nem értették, hogy a Haladás néha vereséget szenved. Többen nehezményezték, hogy a Haladás nem áll feljutó helyen. A legfurcsább az volt nekem, hogy többen bírálták a játékosok hozzáállását. Ezzel kapcsolatban szeretnék pár gondolatot megosztani. Ha nem lennének szurkolók, nekem, a játékosoknak és a klubnak nem lenne munkája. Minden szurkolói vélemény szent és sérthetetlen számomra, hiszen mi vagyunk a szurkolókért, és nem ők értünk. Aki szeret minket, tudja, honnan indultunk. Amikor megérkeztem, a Haladás volt az ország kedvenc ellenfele, hiszen a Haladást mindenki megverte. Tudom, hogy ezek kemény szavak, de ezek a tények. A csapat ekkor kiesést jelentő helyen volt. Isteni szerencsével maradtunk benn, ilyen szerencse kb. ötven évente van egy klubnak. Nyáron az egyik legjobb védőnk és góllövőnk elment az első osztályba. Bárki ellen játszunk, a szurkolók azt akarják, hogy nyerjünk, de ez természetes. Az egyik legszerényebb költségvetése a Haladásnak van az NB II-ben. Ennek ellenére mindenkivel versenyképesek vagyunk. Minden héten öt ifista szerepel nálunk. Az ügyvezető úr megtesz mindent, hogy változás legyen, de nem kapkodnak a Haladásért. A túlélésért játszunk, aki nem látja, hogy ez a csapat erőn felül teljesít, az nem látja a futballt. Két dolgot ígérek: a játékosaim hozzáállása továbbra is ilyen lesz. A másik dolog pedig az, hogy alig várjuk a szurkolók visszatérését. Jelenleg ebben a csapatban ez van" – fejtette ki az álláspontját őszintén Mátyus János.
 
A teljes sajtótájékoztató:
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC