nb1.hu

Háború előtt: közelebb van a Vasas az NB III-hoz, mint az NB I-hez – videók

Jön A MECCS, amit muszáj lenne megnyerniük!

Magabiztosan nyilatkoztak a Vasas illetékesei a bajnokság előtt arról, hogy a gárda előtt nem csupán a sima feljutás a cél, hanem azt a bajnoki cím megszerzésével kívánják megszerezni. Ehhez képest most eléggé más a helyzet, mégpedig abból az egyik legfontosabb és örök igazságból kiindulva, hogy a számok soha nem hazudnak, még akkor sem, ha ez rosszul esik az érintetteknek, a belőlük levonandó következtetés a szenvedélyes, fanatikus szurkolók köreiben meg sértődést okozhat.
 
Az angyalföldiek 13 meccsből 5-öt megnyertek, 3-szor ikszeltek, 5-ször zakóztak, így 18 szerzett ponttal a 9. helyen szerénykednek csak a tabellán. De ami még kegyetlenebb az ő szempontjukból az az, hogy az első két helyen lévő Csákvártól és MTK-tól 12 ponttal vannak lemaradva, a kieső helyen álló Haladást meg csak 6 egységgel előzik meg.
 
 

Több az életnél vagy a halálnál: alázzák a szegediek a Vasast

Mindenki tudja, mi történt 30 éve! Tegnap már jeleztük, hogy Angyalföldön kiemelten készülnek a holnapi, szegedi kirándulásra. Mint írtuk, a Vasasnál a bajnokság elején az volt a célkitűzés, hogy nemcsak simán feljut a gárda az élvonalba, hanem bajnokként teszi ezt meg.

 
Azaz, ugyanúgy, mint az előző bajnokságban Kis Károly irányításával. most is közelebb állnak az angyalföldiek az NB III-hoz, mint az NB I-hez.
 
Mondjuk arról, hogy a Siófok elleni meccset tegnap nem nyerték meg, hanem meg kellett elégedniük a 2-2-es végeredménnyel, nemcsak ők tehetnek, hanem a játékvezetők is. Mindenki a Siófoknak megítélt 11-esről beszél, amit meg is mutatunk, hozzátéve, hogy az M4 Sport riportere elsőre azt mondta, nem volt az, utána viszont már másképpen fogalmazott.
 
Íme, a 11-es:
 
 

 
És akkor térjünk rá a mindig őszintén nyilatkozó Szanyó Károly értékelésére. Mert arról nem a vezetőedző tehet, hogy a játékvezető benézi a leseket, a játékosa meg nem úgy rúgja el a labdát a mérkőzésen szabadrúgásnál, ahogy az edzéseken szokta. Szanyóról még fontos megemlíteni, hogy nem szokta a bírózást segítségül hívni, hogy mentse a menthetőt. Most sem ezért tette meg, hanem azért, mert gyenge volt a játékvezetés.
 
 

 
A Vasasra szerdán a bajnokság legfontosabb meccse vár, Szegedre látogat. És itt a Szegeden van a lényeg, hiába Grosics Akadémia a gárda neve. 30 éve ugyanis emlékezetes osztályozón maradt benn a klub az NB I-ben, a mérkőzés végén elszabadultak az indulatok. Csoda, hogy a játékosoknak és a vezetőknek nem lett bajuk, a felvételeken viszont nincs rajta az, ami a stadionon kívül történt, mert arra sokan úgy emlékeznek vissza, hogy mészárlás történt.
 
 

 
És ezt tudják a Vasas mai ultrái is, akik már a Gyirmót és a Siófok elleni meccs előtt is a szegedi kirándulással foglalkoztak. Honlapunk információ szerint rengeteg angyalföldi kel majd útra szerdán, akikre több ezer szegedi vár majd, nem biztos, hogy előszeretettel.
 
 

 
Az angyalföldi hívek között egyébként már többen radikális változásokat sürgetnek a csapatnál, nem nehéz kitalálni: ha a Vasas nem nyer Szegeden, ezek a hangok erősebbek lesznek és több torokból szólnak majd.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC