nb1.hu

Győrött Kondás utolsó fellépése jöhet.

 
Az NB II a 27. fordulóval folytatódik a hétvégén, a másodosztályú bajnokságban mind a feljutásért, mind a kiesés elkerülésért izgalmas csatározás zajlik.
 
A legkényelmesebb helyzetből papíron a listavezető MTK várja a fordulót, amely a hétközi Magyar Kupa meccs után Kazincbarcikára látogat, és az idén még nyeretlen csapat ellen vendégszerepel Putnokon, hiszen a Barcika pályája korszerűsítés miatt, nem játszhat hazai környezetben. Michael Boris együttesét azonban a közelmúlt botlásai miatt már három pontra megközelítette a Budafok, így kettős terhelés ide vagy oda, győzniük kell a kék-fehéreknek, ha nem akarják, hogy a Budafok mellett a harmadik Vasas is "vérszemet" kapjon.
Dzurják József együttese tavasszal csupán két pontot szerzett, és egy újabb rossz eredménnyel már a közvetlen kieső helyek környékére eshet vissza a borsodi egylet.
 
A második helyen álló, az előző fordulóban 10 emberrel, 1-0-s hátrányból fordító Budafok az utolsó három meccsét megnyerő Ajkára látogat. Kiss Károly együttese egyre jobb formába lendül a szezon során, legutóbb a listavezető MTK-t verték 2-0-ra, nem vár tehát könnyű kirándulás Csizmadia Csabáékra.
 

Csizmadia: "óriási siker a 10 emberrel elért győzelem"

A három ponton is túlmutató győzelmet aratott a Budafok. "A világ legboldogabb embere vagyok" – adtuk hírül Csizmadia Csaba szavait az NB II-es Budafok Békéscsaba elleni, legutóbbi fordulóban aratott, 3-2-es győzelmét követően.

 
A tavasszal szárnyaló Vasas otthon fogadja a Nyíregyháza együttesét. A tavaszi képzeletbeli tabellát vezető angyalföldiek tovább üldöznék, illetve zárkóznának a MTK-Budafok kettősre, és Bene Ferenc együttese egyértelműen a találkozó esélyese, a Szpari az eltiltása után újra gólokat szerző, az NB II-es góllövőlistát vezető, Hornyák Marcell játékában bízhat.
 
 

A visszatérő gólvágó rángatta ki a Szparit a gödörből

Nehéz dolguk lesz a hétvégén a nyíregyháziaknak. Nem kezdte jól a Merkantil Bank Liga tavaszát a Lengyel Roland vezette Nyíregyháza. Pedig, amikor a fiatal szakvezető tavaly novemberével átvette a Szparit, úgy tűnt gyümölcsöző lesz az együttműködés a felek között, hiszen Lengyellel zsinórban hat meccset is nyert a Nyíregyháza a téli szünet előtt.

 
A tavasszal szenvedő Győr, a Szolnok gárdájával találkozik, ahol a pénteki cikkünket idézve, nem biztos, hogy sokáig Kondás Elemér marad a szakvezető.
A mérkőzés előtt két nappal kirobbanó botrány biztosan nem kedvez a Rába-parti egyletnek, a Szolnok könnyen hasznot húzhat az ETO-nál uralkodó fejetlenségből. A Tisza-parti gárda egyébként szép csendben gyűjti a pontokat, Tóth Benjáminék még veretlenek tavasszal, négy meccsből hat pontot szerezve távolodnak a veszélyes zónától.
 
 

Brutális változások jönnek a Győrnél – elzárják a pénzcsapot

Kondás mehet, új edzők és sportigazgató neve a kalapban. A tulajdonos eladná a klubot. Nem éppen legkönnyebb napjait éli a Győri ETO FC. A klub az NB II elmúlt négy fordulójában három vereséget is elszenvedett, aminek köszönhetően visszacsúsztak a tabella 6.

 
A Tiszakécske a már-már biztos kiesőnek tekinthető Váccal csap össze. Az egykori bajnokcsapat még gólt sem szerzett 2020-ban, és a hazaiaknak mindenképpen szükségük van a három pontra, mert a kiesőhelyen álló Szombathely már csak egy pontra van Nyilas Elek sportigazgató együttesétől.
 
A Mátyus János vezette Haladás a volt csapattárs, Lipcsei Péter vezette Soroksáron vizitál és nem szakítaná meg tavaszi veretlenségét, a Kécske esetleges botlása esetén, a vasiak hosszú idő után elkerülhetnének a kieső helyekről, ami óriási lökést adhat a volt válogatott védő csapatának. A Soroksár pihenten várja a bajnokit, hiszen az előző fordulóban
szabadnaposak voltak Gyömbér Gáborék.
 
 

Volt csapattársával babrálna ki Mátyus

Remekel az új évben a Hali. Rendhagyó évet produkál az NB II idei kiírása, hiszen "csonka" bajnoki idényt rendeznek a másodosztályban, a Balmazújváros kizárása miatt. A bajnoki címre legfőbb esélyes MTK, és a feljutásra jó sansszal pályázó Budafok mellett azt gondolhatták az NB II-t figyelemmel kísérő szurkolók, hogy a kiesők kiléte már "lefutott", hiszen a kizárt Balmaz mellett a nagyon gyenge idényt futó Vác is minden bizonnyal búcsúzik a Merkantil Bank Ligától.

 
A Csákvár és a Szeged találkozása kiegyenlített találkozót sejtet, a Fejér megyeiek felemás tavaszt produkálnak eddig, a portugál Joao Janeiro irányította Szeged viszont négy döntetlennel és egy győzelemmel áll eddig a szezonban, és tovább zárkózna a középmezőnyhöz.
 
A másik győri alakulatnál, a Gyirmótnál sem nyugodtabb a helyzet, mint az ősi rivális ETO háza táján. A téli szünetben még a feljutásra megcélzó együttes tavasszal még nyeretlen, két pontot gyűjtve a reális célkitűzés inkább már a középmezőny lehet Csertői Auréléknak, mintsem a magasabb osztályba való jutás.
 
A Budaörs a szezont igen jól kezdő Siófokot látja vendégül. Mohamed Remiliék a jó eredmények után, múlt héten megbotlottak, de az újonnan igazolt játékosokkal lennének újra sikeresek a kék-sárgák, amihez természetesen a Bognár György vezette hazaiaknak is lesz egy-két szavuk.
A Budaörsiek a Budafokhoz hasonlóan emberhátrányból talpra állva nyertek a 26. fordulóban, a zöld-feketék azt a nem mindennapi bravúrt hajtották végre, hogy 10 emberrel vágtak négyet a Gyirmótnak.
 
A PROGRAM:
 
14.30 
 
Budaörs – BFC Siófok
Dorog – Gyirmót
Kazincbarcika – MTK Budapest
Soroksár – Haladás
 
17:00
 
Ajka – Budafok
Csákvár – Szeged
Győri ETO – Szolnok 
Tiszakécske – Vác
Vasas – Nyíregyháza Spartacus FC
 
Szabadnapos: Békéscsaba
 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC