nb1.hu

Győr-Szentlőrinc: szabályos gólt vettek el a győriektől? – REAKCIÓK

Nagyon pechesek voltak a Rába-partiak.

Három veretlenül megvívott bajnoki után pont nélkül maradt az ETO FC Győr a hétvégén. Csató Sándor együttese a Szentlőrinc csapatát fogadta, a vendégek a második félidő elején Torvund góljával szerezték meg a vezetést, amit a lefújásig megtartottak.
 
Priskin Tamásra a kisalföldiek ezúttal sem számítottak, a magyar válogatott csatár eltiltott. Az első félidőben aztán emberhátrányba került a Győr, Kerkez három perc alatt két sárgát is begyűjtött. Egyébként a második játékrész derekán a Szentlőrinc is megfogyatkozott: Hleba hagyta el idő előtt a játékteret. A házigazda nagyon peches volt, mivel háromszor is a kapufát találta el. 
 
A kiállítás és Torvund találata ellenére ment előre becsülettel a Győr, amely a hajrában be is talált. Az eseményt így idézi fel az ETO hivatalos weboldala:
 
"A hosszabbítás utolsó pillanataiban következett egy erősen véleményes játékvezetői döntés. A vendégek kapusa kézből végzett el egy kirúgást, a tizenhatos előtt álló Farkas Balázsról pedig a hálóba került a labda. Az eset után a játékvezető megadta a gólt, de az asszisztens jelzett, aki szabálytalanságot látott és végül nem ítélt gólt Barna Gábor. Az eset után több ideig állt a játék, ez alatt Stark Péter edző piros lapot kapott."
 
A két tréner a lefújás után így értékelt:
 
Csató Sándor: Jól kezdtük a mérkőzést, rúgtunk három kapufát. Minél gyorsabban gólt szerettünk volna szerezni abban bízva, hogy attól esetleg a fegyelmezett védelmük egy kicsit fellazul. A kiállítás után át kellett szerveznünk a játékunkat, de ettől függetlenül a csapat nagyon jól küzdött. Ez sajnos már a második eset, hogy külső tényezők miatt veszítünk pontokat. Először a Békéscsaba ellen egy jogos tizenegyes maradt el, ami után Priskin Tamást négy mérkőzésre eltiltották, most pedig egy olyan történt a végén, ami már előfordult a történelemben, mint szabályos gól, nekünk mégsem adták meg. (eto.hu)
 
Sluka Marián: Az történt a pályán, amire készültünk. Tudtuk, hogy az ETO egy nagyon masszív csapat, amelyik főleg az előre ívelt labdákkal próbál veszélyeztetni. Az első húsz percben meg is tapasztaltuk a Győr erősségeit, amikor is rúgtak három kapufát. Nekünk is voltak lehetőségeink az első félidőben, de ezek sajnos kimaradtak. A mérkőzés ezen szakaszában szerencsénk volt, nem tudott gólt szerezni a hazai csapat. Onnantól kezdve, úgy gondolom kiegyenlítődött a játék. A második félidőre bele kellett nyúlni a meccsbe, beküldtem egy fiatal játékost Torvund személyében, aki ezt góllal hálálta meg. Ami eddig hiányzott a játékunkból, az a fegyelmezett védekezés. Ez ma megvolt, ennek köszönhetően meg tudtuk tartani az egy gólos előnyünket. Idegenben vertünk meg egy nagyon jó és masszív csapatot. (eto.hu)
 
WKW ETO FC Győr – Szentlőrinc 0-1 (0-0)
Győr, ETO Stadion. 1038 néző. V.: Barna (Kulman, Mohos).
WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári (Farkas B. 79′), Kerkez, Bagi, Vashkeba (Kiss M. 68′), Berki, Szimcso (Vankó 79′), Vári (Forró 68′), Májer (Vitális 88′). Vezetőedző: Csató Sándor.
Szentlőrinc: Slakta – Czuczi (Nagy 30′), Keresztes, Havas, Forgács, Frőhlich (Torvund 46′), Hleba, Kondor (Dulló 71′), Nikic (Vajda 79′), Kapronczai, Sili. Vezetőedző: Marián Sluka.
Gsz.: Torvund 47’
Kiállítva: Kerkez 35’ illetve Hleba (63’)
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC