nb1.hu

Gyirmót-Pécs: Vasnak fáj, Csertői játékosai bebizonyították – reakciók

Vitatott góllal szépített a hazai csapat.

A rangadók fordulójának nevezhettük az NB II legutóbbi játéknapját. A Gyirmót például a Pécs csapatát fogadta. A két gárda fordulatos mérkőzést vívott egymással, végül a 3-3-as döntetlennek köszönhetően egy-egy ponttal gazdagodtak a küzdő felek.
 
Pedig a 27. percben nagyon kevesen fogadtak volna a remire, hiszen a PMFC 3-0-ra vezetett. Előbb Grabant, majd Geiger, végül Adamcsek vette be Hársfalvi kapuját. A 33. percben szépített a Gyirmót, bár a PMFC tudósításából kiderül, hogy érdekes eseménnyel kezdődött az akció:
 
"A 33. percben váratlanul szépített a Gyirmót. Az esetet megelőzően Grabant ellen követtek el lerántást a sárga mezesek térfelén, érthetetlen módon az esetet közelről szemlélő Radványi játékvezető tovább engedte a játékot és ebből vezethetett gyors kontrát Csertői Aurél alakulata. Ennek végén Simon tört kapura balról, Preklet mellett a labdát eltolva látványosan eldobta magát, mindezek ellenére a bíró pedig megadta az igencsak véleményes tizenegyest a hazaiak javára. A büntetőt aztán Lencse a jobbra vetődő Helesfay mellett a háló bal felébe lőtte" – írja a Pécs a hivatalos weboldalán.
 
Sokáig 1-3 állt az eredményjelzőn, majd a 75. minutumban Varga fejesével csökkentette a hátrányát a házigazda. A 84. percben újabb tizenegyest kapott Csertői Aurél csapata, amit ezúttal Heffler értékesített. 
 
Íme a mérkőzés összefoglalója videós formában:
 

A találkozó után Vas László, a Pécs vezetőedzője is szóba hozta a vitatott jelenetet, míg Csertői a játékosai mentális erejét hangsúlyozta.
 
Csertői Aurél: "Sajnos az egyéni hibák benne vannak a játékban, amit óriási plusz munkával visszahozott csapatunk, ezzel is bizonyította mentális erejét. Mindez azonban ma csak egy döntetlenre volt elég."
 
Vas László: " Tudtam, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, a Gyirmót nem érdemtelenül verte meg oda-vissza a Debrecent, vett el négy pontot a Vasastól. Az egyik legjobb csapat a ligában, emiatt is nagy dolognak tartom, hogy sikerült ellenük négy pontot szereznünk. Ennek ellenére kavarognak bennem az érzelmek, hiszen eseménydús mérkőzésen szenzációsan kezdtünk. Minden ült, amit elterveztünk, háromgólos előnyre tettünk szert. Egy kétes szituációból gólt kaptunk, amiből felerősödött a Gyirmót. A második félidőben igazi gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni, viszont fájó, hogy két pontrúgásból itt hagytunk két pontot, amit a rutintalanságunknak köszönhetünk."
 
GYIRMÓT FC GYŐR–PÉCSI MFC 3–3 (1–3)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Major, Hudák D.,(Karacs, 73.), Széles I., Szegi – Vass Á. – Radics (Heffler N., 56.), Nagy P., Hajdú Á. – Simon A., Lencse (Varga B., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél
PÉCS: Helesfay – Króner, Gajág, Preklet, Katona – Futó – Grabant (Batizi-Pócsi, 82.) Bartha (Tölgyesi, 56.), Hegedűs M. (Tihanyi, 67.) – Geiger (Kónya, a szünetben), Adamcsek (Bajner, 82.). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Grabant (0–1) a 9., Geiger (0–2) a 21., Adamcsek (0–3) a 28., Lencse L (11–esből, 1–3) a 33., Varga B. (2–3) a 76., Heffler N. (11–esből 3–3) a 84. percben
Kiállítva: Króner a 83. percben

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC