nb1.hu

Felkészülés: mindkét meccsét megnyerte a Győr – reakciók

Ajkán kapott ki az újonc.

 
A GYŐRIEK HÍRE:
 
"Győzelem szép gólokkal
 
Ötödik felkészülési mérkőzésén a Rapid Wien második csapatát fogadta az ETO FC Győr. Priskinék kétgólos előnnyel mehettek szünetre, majd a második félidőben mindkét csapat a hálóba talált, így 3-1-es ETO győzelem született.
 
ETO FC Győr – Rapid Wien II. 3-1 (2-0)
Győr, ETO Park. V.: Gaál Á.
ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Csinger (Urblík 62’), Csonka, Vincze Á., Kiss B., Tuboly, Toma, Babati (Óvári 46’), Vitális, Priskin (Borsos 46’). Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Rapid Wien II.: Orgler – Dijakovic, Tambwe-Kasengle, Eggenfellner, Holzhacker, Sattlberger, Bajlicz, Fallmann, Kocygit, Hedl, Tepecik. Csere: Pichler, Sulzbacher, Hajdari, Vincze D., Demir, Softic, Oda, Wunsch, Land. Vezetőedző: Kulovits Stefan.
Gsz.: Priskin (25’), Vitális (34’) ill. Kocygit (48’).
 
Az első lehetőség az ETO előtt adódott, Priskin volt harcias, labdaszerzése után Toma elé tálalt, akinek távoli lövése elkerülte a vendégek kapuját. A 25. percben Toma volt támadta le a Rapid védelmét, labdaszerzése után Priskint hozta ziccerbe, aki közelről nem hibázott és a hálóba gurított 1-0. Nem sokkal később gyors kontrát vezettünk, kikerült a labda a jobb szélre, Kovács K. beadását Orgler magabiztosan húzta le. A 33. percben Kiss Balázs ment el a bal szélen, középre cselezte magát, majd lövése után a vendégek hálóőre nagyot védett. Egy perccel később sikerült megduplázni az előnyt. Vitális végezhetett el szabadrúgást jó huszonöt méterről, a jobb alsóba tartó lövését Orgler nem tudta hárítani 2-0. A 38. percben Tepecik fejelt közvetlen közelről a kapunk fölé.
 
A játékrész végén még adódott egy lehetőségünk, Tuboly kiugratása után Babati bombázott fölé. A második félidő elején egy büntető útán szépítettek a vendégek. Kocygit higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába az ellenkező irányba vetődő Kovácsik mellett 2-1. A 67. percben Wunsch próbálkozott távolról lövéssel, ám Kovácsik magabiztosan védett. A 72. percben megszületett a találkozó legszebb gólja. Vitális jobb oldalról emelt középre, ahol Borsos gyönyörűen ollózott a Rapid kapujába 3-1. Ezzel ki is alakult a végeredmény, habár a meccs végén Vincze szép cselek után még egy lövést eleresztett, ám kevéssel a felső léc fölött elment a labda. Folytatás 15 órakor a Komárom ellen.
 
Tímár Krisztián: – Nagyon sok minden visszaköszönt abból, amit gyakorlunk, egyre jobb ritmusban közlekedik a csapat. Külön örülök, hogy végre tudtunk kilencven percet játszani, és a játékosok nagy része végig bírta a mérkőzést. Szép gólokat szereztünk, támadó focit játszottunk, kezdeményezők voltunk, úgy, ahogyan elképzeltük. Szeretnénk ezen az úton tovább haladni.
 
“Mai második, összességében hatodik felkészülési mérkőzésén a Komáromot fogadta az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. Együttesünk végig kézben tartotta a meccset, és magabiztos győzelmet aratott.
ETO FC Győr – Komárom VSE 3-0 (1-0)
Győr, ETO Park. V.: Juhász B.
ETO FC Győr: Fadgyas – Forgács, Fodor, Papp, Bencze, Kiss M., Vingler, Erdei (Tamás K. 66’), Lacza, Bacsa, Farkas B. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Komárom VSE: Bánfalvi – Schiller, Horváth M., Nagy T., Jóna, Köles, Szecsődi, Torma, Nagy Z., Nagy L., Tóth Gy. Csere: Belányi, Simigla, Vincze V., Imrek, Pulai, Gelencsér. Vezetőedző: Lázló Péter.
Gsz.: Fodor (8’), Bencze (80’), Bacsa (86’).
 
Az első lehetőség a 6. percben a vendégek előtt adódott, egy beadás át szállt a hosszúra, ahol Tóth Gy. egyből kapura továbbította azt, a labda a felső lécen csattant. Két perccel később azonban már mi örülhettünk a gólnak. Egy jobb oldali szögletre Fodor érkezett remek ütemben, aki a hálóba bólintott 1-0. Negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Farkas B. tudott kapura fordulni a tizenhatos vonalán, ám lövését Bánfalvi könnyedén védte. Hat perccel később Farkas B. készítette le a labdát Erdeinek lövésre, fiatal támadónk az oldalhálóba bombázott. A második félidő elején Nagy L. próbálkozott lövéssel a tizenhatosnál, ám a labda el szállt a kapunk felett. A 70. percben Kiss Máté végezhetett el szabadrúgást, elcsavarta a sorfal mellett, ám lapos lövése az oldalhálóban kötött ki. Nem sokkal később hasonló lehetőség adódott a vendégek előtt is, ám Fadgyas Nagy T. lövését könnyedén szedte össze. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Farkas B. passzolt Benczéhez, aki egy átvétel után, helyből a jobb felsőbe csavart 2-0. A végeredmény a 86. percben alakult ki, amikor Kiss Máté szögletét Fodor fejelte vissza a hosszúról, a kapu előterében álló Bacsa pedig a hálóba bólintott 3-0.
 
Tímár Krisztián: – A mérkőzés elérte a célját, mert sikerült több játékosnak is megadni a kilencven perces terhelést. Örülök, hogy sikerült három gólt szereznünk, egy-két védekezési dologban van hiányérzetem, párszor ki tudott jönni az ellenfél a nyomás alól, de azt gondolom, hogy tudtuk gyakorolni a támadás építéseinket, emellett külön öröm, hogy hátul sikerült nullára lehoznunk a mérkőzést.”
 
A MOSONMAGYARÓVÁR HÍRE:
 
"A Credobus Mosonmagyaróvár utolsó előtti felkészülési mérkőzésén Ajkára látogatott. Mindkét oldalon adódtak helyzetek az első negyed órában, de ezekből még nem sikerült gólt szerezni. A 21. percben Csemer az oldalvonal mellől ívelt középre egy szabadrúgást, amit Dragóner 8 méterről fejelt a hálóba. 1-0. Végül ez a gól el is döntötte a találkozó sorsát. A két csapat egyébként rögtön a bajnokság 2. fordulójában találkozik egymással. Július 7-én a Mosonmagyaróvár fogadja az Ajkát.
A Credobus Mosonmagyaróvár utolsó edzőmeccsén a harmadosztályban szereplő MTK II-t fogadja. A találkozó július 23-án 11 órakor kezdődik."
 
 
FC Ajka – Credobus Mosonmagyaróvár 1-0 (1-0)
Ajka
 
FC Ajka: Horváth – Szűcs, Tar, Jagodics, Csemer – Tajthy – Doncsecz, Vogyicska, Zsolnai, Sejben – Dragóner. Vezetőedző: Kis Károly
Cserejátékosok: Balogh (kapus), Fodor, Görgényi, Présinger, Tóth, Molnár, Kenderes, Csizmadia, Szarka.
Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Papp Sz., Debreceni, Deák, Dezamits, Végh B., Tóth L., Horváth K., Sajbán, Szalka, Nagy Z. Vezetőedző: Varga László
Cserejátékosok: Slakta (kapus), Simita, Gáncs, Letenyei, Boros, D’Urso, Illés, Monori, Czingráber, Szabó, Nagy K. 
 
Gsz.: Dragóner (21.)
 
Varga László: – Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a srácoknak. Több nagy helyzetet is kidolgoztunk, igaz a befejezésekkel hadilábon álltunk, de ezt a fáradtság számlájára írom. A jövő héten már elkezdünk frissíteni, így pedig remélhetőleg tudunk még előre lépni. A látottakkal elégedett vagyok.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC