nb1.hu

DVTK: jelentősen átalakulhat a keret – reakció

Szerb-magyar kettős állampolgárságú futballista érkezhet.

A Diósgyőr a harmadik helyen végzett az NB II-ben, így az új idényben is a másodosztályban szerepelhet. Dr. Magyar Mátyás a boon.hu-nak adott egy hosszabb interjút, amiben a keretben várható változásokat is érintette.
 
Íme a beszélgetés lényeges elemei:
 
"A hírek szerint az évad utolsó bajnokiján a diósgyőri stadion egy sky boxában azt mondta, hogy négy játékos marad csak a 2021/22-es évad keretéből. 
 
Pontosabban azt, hogy ha rajtam múlik, akkor ennyien maradnak. De ebben elsősorban az a mérvadó, hogy mit gondol erről a vezetőedző. Jelen állás szerint Dragan Vukmir nagyjából a keret felét megtartja, megtarthatja. Nem a szám a lényeges, hanem az, hogy kiben van meg az a szándék, akarat, hogy egy sikeres csapat tagja legyen. 
 
A korábbi közönségkedvenc Molnár Gábor nem tartozhat közéjük… 
 
Tudom a részleteket arról, hogy miért került ki az első csapat keretéből, de inkább csak annyit mondanék, hogy olyan dolgokat tett, melyek sem a csapategységet, sem az öltözői hangulatot nem erősítették, ezenkívül nem követte a vezetőedző utasításait. 
 
Ki az, akivel kapcsolatban biztosra veszi, hogy marad? 
 
Könyvesnek élő szerződése van, és számítunk rá. Lukács Dániel, az NB II. gólkirálya biztos, hogy jön. Danilovic kapusra is számítunk, és a nálunk szerepelt kölcsönjátékosok közül kettőt is szeretnénk megtartani. De szó van egy szerb–magyar kettős állampolgárságú labdarúgó érkezéséről is. 
 
Esetleg arról is, hogy elengedik azt a koncepciót, hogy csak magyarokkal vágjanak neki az NB II.-es idénynek? 
 
Nem vetettük el annak a lehetőségét sem, hogy külföldieket hozzunk, ha esetleg nem találunk annyi magyar játékost, aki nekünk megfelel, illetve olyanokat, akik el is tudják fogadni azt, amit mi kínálunk, például a teljesítményalapú bérezési rendszert. A megfelelő mentalitás számunkra fontosabb az állampolgárságnál."
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC