nb1.hu

DVTK: 7340 néző előtt debütált az új gólzene – videó

Újabb váltás jött.

 

Mint arról többször is beszámoltunk, a DVTK hétvégén 2-0-ra verte a Nyíregyházát a keleti rangadón. A diósgyőri szurkolók nem csak a győzelemnek örülhettek:

 

 

"A Nyíregyháza elleni győztes keleti rangadón, 7340 drukker füle hallatára debütált a DVTK új gólzenéje. A szurkolók és a csapat közös kérésére a következő években a Zombie Nation – Kernkraft 400 című 1999-es dalának 2022-es feldolgozása szól a hazai góloknál a DVTK Stadionban. Ha lemaradtál róla, most bármennyiszer meghallgathatod!

 

Ami volt, elmúlt

 

A DVTK Stadionban több mint 10 évig Giuseppe Verdi Aida című operájának Bevonulási indulója szólt, ám az új stadion 2018-as átadása óta az eredeti helyett egy modernebb gitárverziót hallhattak a drukkerek a hazai góloknál. Az évek alatt beleívódott Verdi zenéje a diósgyőriekbe és már mindenki reflexből vette elő a sálat, ha gólt lőtt a csapat és nem volt olyan szurkoló, aki ne "lalázta" volna az operarészletet.

 

Örök igazság, mindig eljön a nap, amikor eljár valami fölött az idő. Sok szép emlék fűződik a régi zenéhez, de már ideje volt a váltásnak. Először a szurkolókban merült fel, hogy lassan megérett az Aida a cserére, a kérdés csak az volt, mi legyen az új dal. Ezzel párhuzamosan a csapat és a szakmai stáb is jelezte, szeretik a jelenlegi gólzenét, de örülnének annak, ha egy kicsit lendületesebb nóta szólna a hazai góloknál. Erre mondják, hogy a kereslet és a kínálat elkezdett egymásra találni.

 

Az új gólzene története

A dal a szakmai stáb és a csapat javaslatára került kiválasztásra, de a klub kikérte a szurkolók véleményét is és az Ultras Diósgyőr és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda tagjai is áldásukat adták rá.

 

Zombie Nation – Kernkraft 400 című 1999-es dalát 2022-ben A Better Day (Egy jobb nap) címmel egy horvát-német DJ és producer, Topic valamint egy svéd dalszerző A7S dolgozták fel. Ennek a feldolgozásnak egy 30 másodperces részlete szól immáron a DVTK Stadionban.

 

A sors közbeszólt, és milyen jól tette

 

Egy szó, mint száz, a dobosok be is gyakorolták, a szervezett csoportok tagjai is ezerszer meghallgatták, hogy ha eljön a pillanat, akkor minden apró fogaskerék a helyén legyen. Így is történt. A Kozármisleny elleni találkozón már "csőbetöltve" várta az új gólzene, hogy bemutatkozhasson, a dalrészlet ott volt a helyén, a gombot a zenefelelős megnyomta, de a technika – és talán a sors – közbeszólt, és Füredi Szabolcs 71. percben szerzett öngóljára nem engedte elindulni. Milyen érdekes, így újabb két hetet kellett várni arra, hogy egy hazai gólnál végre felcsendülhessen a DVTK Stadion új gólzenéje, és ez éppen a keleti rangadó volt. Lássuk be, ennek így kellett történnie.

 

Igazi meccszene

 

A Zombie Nation – Kernkraft 400 című dala az elmúlt évtizedekben bejárta az egész világot és mindenhol nagy népszerűségnek örvendett a stadionok látogatónak körében. Ugyanolyan kitörő lelkesedéssel éneklik a drukkerek a kosárlabda, a baseball, a jégkorong és a labdarúgó mérkőzéseken is. Talán a legismertebb mind közül a San Siro közönsége, hiszen az AC Milan drukkerei is ezt a dalt fújják.

 

Bízunk benne, hogy a DVTK szurkolói is megszeretik, és a következő években sok szép emlék fűződik majd az új gólzenéhez."

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC