nb1.hu

Bognár György és a vágóhíd, a DVTK és az idő, debütált a pécsi edző – reakciók

Újoncok Győrben és Nyíregyházán, szegedi nehézségek.

 

Mint arról szombaton már beszámoltunk, több csapat is felkészülési meccset játszott.

 

Az MTK a Mezőkövesddel (5-4-es vereség) és az Újpesttel (6-2-es vereség) is összecsapott az utóbbi napokban, vasárnap pedig az MTK II.-vel is (6-1-es győzelem) – Bognár György szakmai igazgató úgy fogalmazott, szándékosan küldték vágóhídra a csapatot. Íme, a nyilatkozata:

 

A DVTK a feljutó Kazincbarcikával játszott 1-1-es döntetlent, Dragan Vukmir vezetőedző így értékelt:

 

"Az eredmény ezúttal másodlagos, most az a legfontosabb, amit az öltözőben is kérdeztem a játékosoktól: mindenki egészséges.  Egy nagyon kemény hetet zártunk le a mai mérkőzéssel, kilenc edzést követte a tizedik gyakorlás, ami maga a meccs volt. A héten jól dolgoztak a fiatalok, megérdemelték a lehetőséget az első félidőben. Látni lehetett, hogy fáradtak, tompák, de akartak. Az ellenfél gyakorlatilag a bajnokcsapattal állt fel, ők jobban ismerték egymást, és ebből adódóan szervezetten játszottak. Nálunk ehhez még időre lesz szükség. A második félidőben sort cseréltünk. Magasabb ritmusban játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki. Elégedett vagyok a hozzáállással és a futásmennyiséggel."

 

Varga Attila, a KBSC vezetőedzője elégedett volt.

 

"Sok fizikai, kevés taktikai gyakorlással a hátunk mögött léptünk pályára az első felkészülési mérkőzésen! A sok új játékos, a más játékrendszer okozhat ilyenkor nehézséget, de az első félidőben mégis jól néztünk ki, nagyon fegyelmezetten védekeztünk és játszottunk! A második félidő a DVTK-é voltm ami az egyenlítő gólban is megmutatkozott! Jó nap volt, elégedett voltam mindennel, remekül dolgoztak a srácok!"

 

A Szeged 2-1-re verte az NB III-as Dunaújvárost – Alekszandar Sztevanovics vezetőedző nyilatkozott:

 

"Szerettünk volna javítani az eddigi játékunkon, amit már csaknem 15 napja gyakorlunk. Nem vagyok teljesen elégedett néhány dolog miatt. Úgy hiszem, a játékosok kissé fáradtak, ez különösen az első félidőben látszódott, amikor nem voltunk túl hatékonyak támadásban. A futások ritmusa és intenzitása elmaradt az elvárt szinttől. Minden egyes játékosnak a legjobb formáját kell mutatnia most, tudom, hogy ez nehéz, de készen kell állniuk a feladatokra. Megvan a célunk, a jövőben még többet kell dolgoznunk azért, hogy elérjük."

 

A Nyíregyháza az NB III-as Putnokot 8-1-re verte, Feczkó Tamás vezetőedző értékelt:

 

"Örülök, hogy ilyen melegben és két kemény hét után is jó teljesítményt nyújtott a csapat, a nyolc gólunk mellett még sok helyzetet is kialakítottunk. Tetszett, hogy mindenki megértette, hogy egy-egy poszton két azonos képességű játékos lesz, meg kell harcolniuk a csapatba kerülésért. A nyáron érkezettek igazolták teljesítményükkel, hogy miért hoztuk őket. Több fiatal, korosztályos válogatott is pályára lépett, biztató volt a játékuk. Ez most egy jó kiindulási alap a folytatásra nézve, és bízom abban, hogy az edzőtáborban sérülésmentesen dolgozhatunk végig, és elvégezhetjük a tervezett munkát."

 

Az immár Tímár Krisztián által irányított ETO 4-2-re kikapott a Gyirmóttól, de náluk is volt újonc: a friss igazolás, Kiss Balázs most debütált a csapatban.

 

"Egyelőre keveset tudtunk csak az új vezetőedzővel dolgozni, de már a két edzésen is próbálta átadni azt, amit látni szeretne a csapattól a későbbiekben. Ezt próbáltuk is megvalósítani a pályán, de sajnos ez még nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy jó úton járunk. Mindenki egy félidő terhelést kapott, ebből a szempontból a mérkőzés elérte célját. Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk, de ezek az idő múlásával ki fogjuk küszöbölni. Személy szerint én jó éreztem magam a pályán, örültem, hogy végre mérkőzést tudtam játszani új csapatom színeiben. Bízom benne, hogy a jövőben jó játékkal tudom segíteni az ETO-t."

 

A Mosonmagyaróvár és a Budafok 1-1-es döntetlenre végzett egymással.

 

Varga László (Mosonmagyaróvár): "Egy jó erőkből álló, szervezett csapattal találkoztunk, amely évek óta meghatározó együttese a másodosztálynak. Csináltunk jó dolgokat, és továbbra is arra törekszünk, hogy a játék minden elemét a lehető legtökéletesebbre csiszoljuk a bajnoki rajta."

 

Csizmadia Csaba (Budafok): "Elérte a célját a mérkőzés, szinte mindenki játszott legy félidőt és megkapta a meccsterhelést. Kissé fáradtabban mozogtunk, de a felkészülés ezen szakaszában ez érthető. Egy szervezett csapat ellen játszottunk, nehéz volt megbontani a védelmüket, de így is megvoltak a helyzeteink. Ez biztató a jövőre nézve, hiszen a bajnokságban is biztosan szembekerülnük majd hasonló stílusú riválisokkal."

 

A PMFC 3-1-re verte az NB III-as Szekszárdot a vezetőedző, Weitner Ádám debütálómeccsén. A tréner így nyilatkozott a klub Facebook-oldalának a lefújás után:

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC