nb1.hu

Békéscsaba: távozik a vezetőedző? – videó

Sokatmondó nyilatkozatot adott.

A Békéscsaba hazai környezetben nem bírt a Szolnokkal az NB II vasárnapi játéknapján. A kiesés elől menekülő Tisza-parti együttes Busa góljával szerezte meg a vezetést az első félidő derekán. A szolnokiak erre Máris Dominik találatával válaszoltak a 27. minutumban. Aztán a végeredményt Sipos Zoltán állította be a 60. percben. 
 
A vereséget követően Schindler Szabolcs csalódottan értékelt. A békéscsabai tréner a nyilatkozatában a távozását is belengette: 
 
"Keveset tettünk a győzelemért. A keret nagy része nagyon gyenge napot fogott ki. Gyengén játszottunk, az ellenfél pedig fölénk kerekedett. Mindig le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, nekem ez volt az utolsó meccsem Békéscsabán. Megpróbáltam kihozni mindent a csapatból. Bekerült a csapat egy negatív spirálba, nehéz helyzetben vagyunk. Nem volt ennek előjele, a héten jól dolgozott a csapat, maximális volt a koncentráció, de ebből a hétvégén semmi sem látszódott" – mondta a szakember.
 

A Békéscsaba honlapja így kommentálta Schindler döntését:
 
"Az újabb vesztes mérkőzés után Schindler Szabolcs vezetőedző bejelentette távozását. A Békéscsaba 1912 Előre vezetősége a kialakult helyzettel kapcsolatban kedden ad majd hivatalos tájékoztatást" – olvasható az 1912elore.hu-n.
 
A békéscsabaiak a legutóbbi négy bajnokijukból csupán egyet nyertek meg. A lila-fehér gárda jelenleg a 16. helyen áll a tabellán, de a kiesést jelentő 18. pozíciótól csupán három pont választja el.
 
A Szolnok a 19. helyről várhatja a folytatást az NB II-ben. Érdekesség, hogy a sereghajtó III. Kerület és a Szolnok ugyanannyi ponttal rendelkezik ebben a pillanatban (31-31 pont). A már bennmaradást érő 17. pozíciót a Csákvár birtokolja 35 egységével. 
 
Az alsóház állása: 
 

(null)

(null)

 
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV 1–2 (1–1)
Békéscsaba, 930 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Puskás G. (Ilyés, 65.), Farkas M., Fazekas L., Hodonicki – Horváth P. (Mikló, 65.), Király P., Kitl M. (Szabó P., 60.), Pantovics (Tóth D., 82.) – Máris, Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SZOLNOK: Hegedűs L. – Szekszárdi, Kovács O., Tisza K., Gohér – Földi M., Tóth B. – Kurdics, Sipos Z. (Tömösvári, 75.), Lakatos I. (Csörgő, 72.) – Busa (Tóth L., 90+2.). Vezetőedző: Romanek János
Gólszerző: Földi (0–1) a 23., Máris (1–1) a 26., Sipos Z. (1–2) a 61. percben.
 
FRISSÍTÉS:
 
KEDD, 18.01:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC