nb1.hu

Az NB I kapujában: új célról beszélt a Kecskemét edzője – reakciók

Önkritikus volt a szombathelyiek trénere.

A Kecskemét vasárnap a Haladás otthonában nyert 3-1-re, ezzel újabb lépést tett a feljutás felé. A második helyen álló lila-fehér csapatnak jelenleg 74 pontja van, a harmadik DVTK 68 egységgel rendelkezik. Amennyiben a DVTK ma nem tudja megverni az Ajkát, akkor biztossá válik a KTE osztályváltása. 
 

A lefújás után így értékelt a két vezetőedző:
 
Németh Szabolcs: "Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük. Ennek több oka is van, az egyik, hogy nem jó ritmusban kezdtük a meccset. A másik talán az, hogy nem jó felállásban küldtem pályára a csapatot. A félidőben váltottunk 4-4-2-ről 4-3-3-ra, és a középpályán egyből stabilabbak lettünk. A Kecskemét fizikális erejével nehezen birkóztunk meg. A második félidőben akadtak olyan periódusok, amikor nekünk állt a mérkőzés. Három ziccerünk is volt, de ezeket nem tudtuk belőni. 
 
Szabó István: "Az első félidőben a játékelképzelésünk nagyon működött, megvoltak a helyzeteink és gólokat is szereztünk. A második félidő elején lezárhattuk volna a meccset, de a Haladás feljött, ami nem véletlen, mert egy nagyon jó csapatról van szó, innen a DVTK és a Vasas sem tudott győzelemmel távozni. Ezzel együtt azt gondolom, hogy a látottak alapján megérdemelten győztünk. Külön gratulálok a csapatnak, mert ma eldőlt, hogy nem lesz egyetlen csapat sem a mezőnyben, aki kétszer meg tudott volna verni bennünket. Az utolsó mérkőzésen szeretnénk feltenni a koronát a teljesítményünkre, és bízom benne, hogy minden kecskeméti futballszeretőt meg tudunk majd örvendeztetni a szezonzáró hazai mérkőzésünkön. Köszönjük azoknak is, akik Szombathelyig elkísértek minket."
 
A pályán így ünnepeltek a kecskemétiek:
 

Az öltözőben is remek volt a hangulat. 
 

A Kecskemét az utolsó fordulóban a Szentlőrinc csapatát fogadja. A Haladás a hatodik pozícióban tanyázik a tabellán. 
 
SZOMBATHELYI HALADÁS–KECSKEMÉTI TE 1–3 (0–2)
Szombathely. Haladás Sportkomplexum, 1591 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bertalan Dávid).
HALADÁS: Verpecz – Kállai, Csató M., Németh Milán, Bosnjak – Csilus T., Holdampf, Kiss B. (Lencse, 56.), Doktorics (Tóth Máté, 56.) – Tóth Milán (Monori, 86.), Horváth R. (Simut, 75.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
KECSKEMÉT: Varga B. – Tóth D. (Buna, 62.), Szabó A., Rjasko, Szalai G,, Hadaró – Katona B., Vágó L., Szuhadovszki (Szabó L., 80.) – Lukács D. (Paudits, 80.), Tóth B. Vezetőedző: Szabó István.
Gólszerző: Lukács D. (0–1) a 26., Tóth B. (0–2) a 29., Tóth Milán (1–2) az 59., Szalai G. (1–3) a 70. percben
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC