nb1.hu

Tartaná előnyét a Videoton, bravúr kell a Haladásnak

Székesfehérvár – Trebotics és Radó az esti esélyekről.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának zárómeccsén a bajnoki cím felé masírozó, éllovas Videoton a bennmaradásért küzdő, 37 ponttal kevesebbet gyűjtött Haladást fogadja. Országos egyes – mondhatjuk, hát még annak tudatában, hogy a szorult helyzetben lévő vendégek több kulcsemberüket nélkülözik.

 

Fotó: vidi.hu

 

A favorit horvát légiósa szerint mégsem lesz olyan könnyű dolguk, mint amit az esélyek ígérnek.

 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a Haladásnak égető szüksége van a pontokra, hogy elkerülje a kiesést, ezért rendkívül nehéz, de jó meccsre számítok – nyilatkozta Dinko Trebotic a vidi.hu-nak. – Sokkal jobb csapat annál vasárnapi ellenfelünk, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat, ráadásul a télen még erősebb lett. Emlékezetes meccs volt az őszi összecsapásunk is. Egyrészt az volt zsinórban a nyolcadik győzelmünk a bajnokságban, másrészt a szombathelyiektől két játékost is kiállítottak már az első félidőben, igaz a másodiknál már kettő-nullára vezettünk. Nyilván könnyebb dolgunk volt a második játékrészben, és meg is nyertük a találkozót. Úgy gondolom, jobb csapat a miénk, győzni szeretnénk tehát vasárnap. Annál is inkább, mivel mindenképp el akarjuk kerülni, hogy csökkenjen a különbség a Vidi és a minket üldöző MTK, FTC páros között.

 

A tartalékos Haladás számára már csak azért is fontos lenne a pontszerzés, mert a riválisai közül csak a Nyíregyháza nyert (győri bravúrjával a Mátyus-csapat biztonságos távolságra el is szakadt a kiesőzónában tömörülő csapatoktól), a Honvéd és a Dunaújváros ikszelt, a Pécs és a Pápa pedig vereséget szenvedett.

 

Örülök, hogy a Honvéd ellen megszereztem első bajnoki gólomat, bár elcseréltem volna a csapat győzelmére – mondta a klub honlapjának a múlt vasárnap az idei első bajnoki találatát szerző Radó András, aki 83 NB I-es meccsén 23 gólnál jár. – Remélem, mostantól már könnyebben jönnek a góljaim. Ez vasárnap nem lesz egyszerű, az a Videoton lesz az ellenfelünk, amely a legkevesebb gólt kapta az NB I-ben. Biztosan nem lesz sok helyzetem, ezekkel kell jól sáfárkodnom. Arra számítok, hogy a kombinatívan futballozó fehérváriak nekünk esnek, letámadnak bennünk, dominálni akarnak. Számunkra viszont valamennyi meccs élethalálharc, mindegyikből a maximumot kell kihoznunk, úgyhogy – noha nehéz dolgunk lesz – nem akarunk pont nélkül hazatérni. Két bravúrgyőzelem után legutóbb a Honvéd ellen kikaptunk, jó lenne Székesfehérváron javítani.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC