nb1.hu

Szurkolói kiáltvány: a Fradi ultráinak tíz pontja

Budapest – Recept a hangulatos, telt házas meccsekhez.

Mint arról beszámoltunk, Mint arról beszámoltunk, az FTC szervezett szurkolói csoportjai és a velük szolidáris drukkerek a Ferencváros–Újpest (2-0) labdarúgó-mérkőzés előtt és alatt a Groupama Arénával szemközti Népligetben demonstráltak. Az Összefogás napja elnevezésű rendezvényen több ezren vettek részt a derbi idején. Az ultrák így szurkoltak a Népliget fái között.

 

A rendezvényen tíz pontból álló szurkolói kiáltványt olvastak fel, amely a drukkerek szerint egyszerű recept a Magyarországon egyedülálló hangulat és a telt házas mérkőzések megteremtéséhez.

 

 

A ferencvárosi szurkolói csoportokat tömörítő SZSZJN tíz pontját változtatás nélkül közöljük:

 

1. A problémák meglétének elismerése hamis sikerpropaganda helyett – valós párbeszéd elindítása a szurkolókkal.

 

2. A klub évszázados hagyományainak a tiszteletben tartása, a Ferencvárosnál különösen hangsúlyos és egyedi klub-szurkoló viszony és a „Fradizmus” helyreállítása.

 

3. Vénaszkenneres beléptetés eltörlése és a szurkolói kártya fakultatívvá tétele.

 

4. A Ferencváros szurkolók, szurkolói csoportok kriminalizálásának, lejáratásának a befejezése, kitiltások eltörlése.

 

5. Az idegenbeli mérkőzésekre kötelező és értelmetlen utaztatások megszüntetése, a hagyományos helyszíni jegyvásárlás lehetővé tétele.

 

6. A biztonsági szolgálat teljes körű megreformálása, a büntetett előéletű személyek elbocsátása, valódi szurkolói koordinátor(ok) kinevezése, eltiltási ügyekkel kapcsolatos eseti bizottság felállítása, átlátható működéssel.

 

7. A hagyományoknak megfelelő, eredeti Fradi induló visszaállítása, a klub valódi címerállatának számító sas visszacserélése, az egyéb klub szimbólumok tiszteletben tartása.

 

8. A stadion homlokzatán a Ferencvárosi Torna Club nevének és címerének megjelenítése.

 

9. A szurkolói adományokból is finanszírozott átvilágítás eredményének nyilvánossá tétele, a Ferencváros valódi károkozóinak felelősségre vonása.

 

10. Jelenlegi klubmodell átalakítása, szurkolói klubtagsági viszony kiszélesítése, belépési lehetőségek leegyszerűsítése, rendszeres szurkolói ankétok újbóli bevezetése.

 

 

(fotó:www.facebook.com/szszjn)

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC