nb1.hu

Nézőszám: mentett a Loki-Vidi, nem csak ultrák hiányoznak

Magyarország – Pécsett csak idénycsúcsot vonzott a Fradi. 

Csaknem annyian – mintegy kétezren – ünnepelték a története során másodszor bajnoki címet nyert Videotont a székesfehérvári Városháza előtt, mint ahányan (2569-en) az előző fordulóban, a PMFC elleni bajnokin jegyet váltottak a Sóstói Stadionba. A vasárnap éjszakai Vidi-fiesztán részt vett tömeget persze nem számíthatjuk bele az aktuális, 26. kör nézőszámába – pedig ráférne a „kozmetikázás”.

 

Fotó: vidi.hu

 

A két végletet a kispesti albérletében a Kecskemétet fogadó MTK meccsének látogatottsága, illetve a címvédő DVSC és a másnap a Ferencváros pontvesztésével révbe ért fehérváriak debreceni rangadója jelentette. Utóbbit 6155-en nézték a Nagyerdei Stadionban, előbbinél viszont jelentős az eltérés a tudósításokban: a távirati iroda becslése szerint 500, a Nemzeti Sport szerint 420, míg a klub hivatalos honlapja alapján 821-en látták. Kétszeres szórás, de mindenképpen a forduló legalacsonyabb nézőszáma.

 

Említést érdemel még a Fradi pécsi bajnokija, amelynek 3724 nézője ebben a szezonban rekordot jelent a PMFC stadionjában.

 

A klubhonlapok tudósításaiban megjelent adatok szerint az NB I 26. fordulójában –amelyet a Loki-Vidi rangadó „mentett meg” – összesen 18 596-an látogattak ki a stadionokba, ez mérkőzésenként 2324,5-es átlagot jelent.

 

Az FTC-Újpest derbi kiugró adatát magába foglaló 23. forduló kivételével tehát továbbra is stagnál a meccsek látogatottsága. Az előző évek adataival összehasonlítva, illetve egy-egy meccs kiugró nézőszámából is látszik: továbbra is sokkal többeket érdekel(ne) a magyar foci, mint ahányan rendszeresen kijárnak a mérkőzésekre; és közel sem csak a bojkottot hirdetett ultrák hiányoznak a lelátókról, de sok olyan szurkoló is, akiket nyilván elsősorban a színvonal, a kiszolgálás minősége vagy akár a jegyárak mellett éppen a hangulat hiánya is távol tart a lelátóktól.

 

 

OTP Bank Liga, 26. forduló, nézőszámok

 

Péntek

Paksi FC–Budapest Honvéd (0-0) 1034

 

Szombat

DVSC-Teva–Videoton (1-2) 6155
MTK Budapest–Kecskeméti TE (0-0) 821
PAFC–Nyíregyháza Spartacus (1-2) 1358
Szombathelyi Haladás–Dunaújváros (1-4) 2436
DVTK–Lombard Pápa (2-1) 2010

 

Vasárnap

Újpest–Győri ETO (1-0) 1058
PMFC-Matias–Ferencváros (2-2) 3724

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC