nb1.hu

Kulcsemberei nélkül ítéltetett bravúrra a Haladás

Szombathely – Tartalékos csapattal a Videoton otthonában.

Az utolsó előtti (15.) helyen telelt Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapata két győzelem – 2-0 a DVSC, majd 2-1 idegenben, a Paks ellen – után, legutóbb hazai vereséget szenvedett a vele együtt a kieséstől menekülő Honvédtól. Az NB I 23. fordulójában, vasárnap pedig (vasárnap, 18.30, tv: Sport 2) az eddigi legnehezebb feladat vár Szentes Lázár tanítványaira: az éllovas Videoton.

 

Fotó: vidi.hu

 

A két gárda között 11 hely és 37 pont a különbség a tabellán. Ráadásul a vasiak esélyeit az is csökkenti, hogy kulcsjátékosaikat kell nélkülözniük a Sóstói Stadionban.

 

A Honvéd ellen gyorsan gólt kaptunk, és csakúgy, mint az azt megelőző találkozókon, ezután már nehezen jöttünk vissza a meccsbe – idézte Szentes Lázár vezetőedzőt a Haladás hivatalos honlapja. – Ráadásul az első félidő vége előtt még kétszer betalált a fővárosi csapat, amivel kivégeztek minket, nem tudtuk kezelni a helyzetet. És most is tartom: a két hetes bajnoki szünet számunkra nagyon nem jött jól. Ami a Videotont illeti, magabiztos, jó formában lévő együttes, alaposan kielemeztük őket, mint minden csapatnak, nekik is vannak erősségeik és gyenge pontjaik. Ahhoz, hogy legalább pontot szerezzünk, úgy gondolom, mindenképpen gólt kell rúgnunk. Biztató, hogy valamennyi tavaszi meccsünkön betaláltunk. A régóta sérült Katona mellett a kulcscsonttöréssel megoperált Ráczra tavasszal már nem számíthatok. Devecseri a lovaglóizmával, Schimmer a bokájával bajlódik, Martínez combizomhúzódást szenvedett, és Dudás sem bevethető még.

 

A felsoroltakon túl sérült Tommaso Rocchi is, ellenben visszatérhet a csapatba Halmosi Péter.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC