nb1.hu

Felszámolják a pápai tulaj cégcsoportjának tagját

Budapest – A kár meghaladja a 4 milliárd forintot.

Habár ezt a szezont végigjátssza a Lombard Pápa Termál FC labdarúgócsapata, és a tulajdonos, Bíró Péter „egyéb gazdasági tevékenységéről” van szó (nem a sportszolgáltatásra alapított Új Lombard Kft-ről van szó, hanem a cégcsoport egy pilléréről), ez a hír hatással lehet a klub jövőjére is. Kivált a következő szezonra szóló licenckérelmek hiánypótlásának határideje előtt.

 

Egy hónappal azután, hogy a tulajdonos önfeljelentést tett, az MTI jelentése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta a Kézizálog Zrt. pénzügyi szolgáltatási tevékenységre vonatkozó engedélyét és kezdeményezte a cég felszámolását.

 

Fotó: papa-ma.hu

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság április elején jelentette be, hogy a Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az akkori közlés szerint a kár meghaladja a 4 milliárd forintot. Az ügyben kedden egy embert előállítottak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, később őrizetbe is vették. Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett.

 

Az MNB korábban azt közölte, hogy a Kézizálog Zrt. anyavállalata a Lombard Kft., amelynek ügyvezetője a nyomozó hatóságnál tett bejelentése szerint a csoport záloghitelezési tevékenységét hitellel refinanszírozó 8 hitelintézet felé – ezek közül egy már régóta felszámolás alatt áll – mintegy 4 milliárd forint értékben nem tudnak elszámolni a fedezetül szolgáló zálogtárgyakkal, mivel azok értékét korábban hamisan adták meg a refinanszírozóknak.

 

(Forrás: MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC