nb1.hu

Magyar válogatott szeretne lenni a Norvégiában pallérozódó fiatal védő

A norvég élvonalbeli Lilleström még januárban arról számolt be a hivatalos honlapján, hogy újabb két évvel meghosszabbította Balatoni Maximilian profi szerződését. A fiatal magyar származású védővel még 2020 novemberében, 14 évesen kötött hároméves megállapodást az ötszörös bajnokcsapat.

Balatoni Maximilian Mortensen 2005. március 16-án született. A 196 cm magas, magyar-norvég kettős állampolgárságú belső védő a Skjetten utánpótlásában kezdte karrierjét, majd a Lilleström fiataljaihoz került. 2021-ben két mérkőzés erejéig a norvég U16-os válogatottban is bemutatkozott, de Telkiben is járt már, amikor meghívták a magyar utánpótlás-válogatott edzőtáborába.

A magyar labdarúgással foglalkozó Hungarian Football Xtra interjút készített a magyar apával rendelkező 19 éves hátvéddel.

„Apukám sokat mesélt nekem Magyarországról, a nagyapámról és az ottani kultúráról. Minden évben ott szoktam nyaralni és nagyon jól érzem magam.”

Balatoni 2023 februárjában meghívót kapott a magyar U18-as válogatott edzőtáborozó keretébe. A fiatal hátvéd elmondta, miben más a norvég és a magyar rendszer.

Fantasztikus élmény volt, nagyon jól éreztem magam. Minden nagyon profin zajlott, sok jó játékossal és hozzáértő edzőkkel találkozhattam. A különbség a két válogatott között a profizmusban és az erőforrásokban rejlik. Szerintem a magyar nemzeti csapatban több potenciál van.

A 19 éves védő azt is elárulta, ki a kedvenc játékosa.

„Messi a példaképem, kiskorom óta figyelem őt, és mindig is rajongtam érte. A játékstílusom leginkább Van Dijk-éhoz hasonlítható.”

Balatonit a jövőbeni terveiről kérdezték.

„Először is szeretném minél hamarabb elintézni, hogy legyen érvényes magyar útlevelem. Az a célom, hogy külföldön játsszak, és a jövőben Magyarországot képviselhessem. Szeretnék jól teljesíteni a norvég bajnokságban, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

Balatonit márciusban a Lilleström kölcsönadta a harmadosztályú Strømmen IF csapatának, ahol az idei szezonban eddig mind a hat mérkőzésen kezdő volt. A fiatal védő már 1 gólnál és 1 gólpassznál jár a norvég PostNord ligában, a Strømmen jelenleg a tabella 2. helyén áll.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC