ZTE-Újpest: a bajnokságban bejött az edzőváltás Zalaegerszegen - reakciók

Ha így megy tovább, akkor számolgathatnak Újpesten.

Forrás: ZTE

A ZTE-nek minden pontot meg kell becsülnie, amit megszerez, azt meg még jobban, ha egyszerre hármat sikerül. A gyengélkedő Újpest utazott Zalaegerszegre, így meg volt rá az esély, hogy megszerezze idei első győzelmét a kieső helyen álló csapat. Hátrányból tudott felállni a ZTE, Radó volt a meccs hőse.

Viszonylag hamar vezetést szerzett az Újpest, a frissen igazolt Calcan révén 17. percben. Egészen mesteri volt a találata, de nem örülhetett a meccs végén.

ZTE-Újpest: mesteri gólt szerzett az Újpest román légiósa - videó - NB1.hu

A Zalaegerszeg kispadján a bajnokságban is bemutatkozott a héten kinevezett Márton Gábor. Az újonc egerszegiek az Újpestet látták vendégül. A fővárosiak szerezték meg a vezetést a találkozón a 17. percben, ekkor a román Andreias Calcan ünnepelhetett. A légiós a téli átigazolási szezonban bólintott rá a lila-fehérek ajánlatára.

A 28. percben ugyanis Radó egalizálta az állást, így 1-1-es állásnál vonulhattak a szünetre a csapatok.

Radó főszereplővé vált a meccsen, hiszen ő döntötte el a találkozó sorsát. A 72. percben szerezte meg a mérkőzés utolsó gólját, ezzel otthon tartva a 3 pontot.

Az első bajnoki meccs alapján úgy tűnik, hogy bejött az edzőváltás Zalaegerszegen, annak ellenére, hogy a Magyar Kupában a Lipót vendégeként 3-1-re kikaptak.. Azonban még közelről sem dőlhetnek hátra, mert még így is 2 ponttal vannak lemaradva a 10. helytől. Szerencséjük a Paks kikapott, így még él a bennmaradás reménye.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

Újpesten ellenében egyre jobban gyülekeznek a viharfelhők. Egyrészt nem járnak a szurkolók, másrészt nem játszhatnak a Szusza Ferenc Stadionban a lilák. A bajokat csak tovább tetézi, hogy egy kiesőjelöltől kaptak ki és csak 4 pont az előnyük. Sürgősen változnia kell valaminek Újpesten, különben gondban lehetnek a szezon végén.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Márton Gábor: „Ezt a meccset nem én, hanem a csapat nyerte meg, aminek örülünk, hiszen nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra. Ez a siker még több hitet adhat a játékosoknak, hogy semmi nincs veszve, nagyon sok pontot lehet még szerezni a bajnokságban. Akaratban felülmúltuk ellenfelünket, és a mellett, hogy most az eredményesség az elsődleges, időnként kifejezetten szépen is játszottunk. Nagyot melóztak a srácok, az ő érdemük, hogy nyertünk ma. Szeretem, ha tudatosan játszik a csapatom, így megpróbáltunk inkább a földön játszani, mivel elöl Ikoba kivételével nem vagyunk igazán magasok, ráadásul az ívelések kiszámíthatatlanabbak is. Kellett már ez a sikerélmény a fiúknak, hogy még tovább tudjunk fejlődni, és az, hogy a játék is jól ment, mindenféleképpen pluszt adhat a továbbiakra nézve. Köszönöm a szurkolóknak a mai buzdítást!”

Nebojsa Vignjevic: „Gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, megszereztük a vezetést is, aztán a hazaiak gólja után megpróbáltunk felállni, de a játék már nem olyan volt, mint előtte. Hiába próbálkoztunk, nem jött a gól és a játék sem tükrözte azt az elszántságot, amire szükség lett volna. Nem vagyunk könnyű szituációban, de nem ez az első ilyen alkalom, amióta Újpesten dolgozom.”

Zalaegerszegi TE-Újpest FC 2-1 (1-1)

ZTE Aréna, 3089 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Radó (28., 72.), illetve Calcan (17.)
sárga lap: Litauszki (44.), Nwobodo (60.), Bacsa (87.)
Zalaegerszegi TE: Demjén - Szépe, Lesjak, Bedi, Bolla - Katelarisz, Mitrovic - Stieber (Katanec, 67.), Radó, Bőle - Ikoba (Barczi,82.)
Újpest FC: Banai - Balázs B., Heris, Litauszki, Ristevski - Onovo, Nwobodo - Pauljevic, Rácz B. (Bacsa, 80.), Calcan (Csongvai, 58.) - Perosevic (Novothny, 63.)

Legfrissebb híreink