ZTE-Újpest: mesteri gólt szerzett az Újpest román légiósa - videó

Calcan öröme nem lehet felhőtlen.

Forrás: ujpestfc.hu

A Zalaegerszeg kispadján a bajnokságban is bemutatkozott a héten kinevezett Márton Gábor. Az újonc egerszegiek az Újpestet látták vendégül. A fővárosiak szerezték meg a vezetést a találkozón a 17. percben, ekkor a román Andreias Calcan ünnepelhetett. A légiós a téli átigazolási szezonban bólintott rá a lila-fehérek ajánlatára. A 25 esztendős futballista a MOL Fehérvár ellen 57, míg a Mezőkövesd ellen 61 percet töltött a pályán, ám ezeken a meccseken még nem tudott gólt szerezni. Calcan egy jobb oldalról érkező beadást higgadtan lekezelt, majd nagyon szép mozdulattal juttatta a labdát a ZTE kapujába.

Security Check Required

 

Az újpestiek mégis üres kézzel távoztak az egerszegi stadionból, hiszen a kék-fehérek Radó duplájával fordítani tudtak. 

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

Zalaegerszegi TE-Újpest FC 2-1 (1-1)
ZTE Aréna, 3089 néző, v.:
Iványi
gólszerzők: Radó (28., 72.), illetve Calcan (17.)
sárga lap: Litauszki (44.), Nwobodo (60.), Bacsa (87.)
Zalaegerszegi TE: Demjén - Szépe, Lesjak, Bedi, Bolla - Katelarisz, Mitrovic - Stieber (Katanec, 67.), Radó, Bőle - Ikoba (Barczi,82.)
Újpest FC: Banai - Balázs B., Heris, Litauszki, Ristevski - Onovo, Nwobodo - Pauljevic, Rácz B. (Bacsa, 80.), Calcan (Csongvai, 58.) - Perosevic (Novothny, 63.)

Legfrissebb híreink