ZTE-Puskás: bentmaradás vagy dobogó? - ELŐZETES

A Kaposvárnál és a Fradinál pláne tudhatják, hogy jó meccs lehet.

Forrás: pfla.hu

Igazi hatpontos találkozót rendeznek Vasárnap este Zala megyében, a kiesés elől menekülő ZTE hazai pályán fogadja a harmadik helyre és az ezzel járó nemzetközi kupaindulásra hajtó Puskás Akadémiát. Amennyiben a zalainak nyerni tudnak, akkor 34 pontosak lennének a bajnokságban, amivel nagy lépést tehetnek a bennmaradás felé, míg felcsúti diadal esetén, 2 pontra csökkenhet Hornyákék hátránya a jelenlegi 3. helyezett Mezőkövesddel szemben.

Hiába veretlen a legutóbbi 4 meccsen a Zalaegerszeg és nyert 6-0-ra legutóbb a Kaposvár ellen. a csapat jelenleg a 11. helyen áll, ami kiesést jelent. Eddig 31 pontot gyűjtöttek a zalaiak a bajnokságban, pontosan ugyanannyit, mint az egy hellyel előttük tanyázó debreceniek, ám a lokistáknak eggyel több győzelmük van. Amennyiben Márton Gábor játékosai győztesen hagyják el a mérkőzés után a pályát, akkor beérhetik a 7. helyen tanyázó Kisvárdát.

A ZTE vezetőedzője, Márton Gábor, ezt mondta el a meccs előtt:

"A kényszerszünet utáni, múlt heti jó rajtot követően fontos, hogy a folytatásban is így teljesítsünk, így vasárnap is győzni szeretnénk. Azzal, hogy a tabellán a 8. helyre léptünk előre, csak annyiban változott a helyzet, hogy már a saját kezünkben van a sorsunk, de továbbra is nyernünk kell a meccseket a célunk eléréséhez. A Puskás Akadémia nem véletlenül áll előkelő helyen a bajnoki táblázaton, masszív, jó csapat, minőségi játékosokkal rendelkeznek a támadóharmadban is, de máskor is megbirkóztunk már ilyen feladattal. Bízom benne, hogy vasárnap azt az énünket mutatjuk majd, amelyik bármelyik ellenféllel felveszi a versenyt."

Annak ellenére, hogy a legutóbbi 3 meccsének egyikét se tudta megnyerni a Puskás Akadémia, két nagyon fontos döntetlent is elértek az előző két fordulóban. Előbb a szintén a harmadik helyért küzdő Mezőkövesd otthonából távoztak egy ponttal Hornyákék, majd a listavezető Ferencváros ellen tartottak otthon egy egységet Hornyákék. Mivel a Mezőkövesd botlott szombaton, egy esetleges győzelemmel 2 pontra tudják csökkenteni a lemaradásukat a felcsútiak.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője, így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Úgy vélem, a Zalaegerszeg jobb erőt képvisel annál, mint hogy kiesési gondjai legyenek. Számomra nagyon szimpatikus felfogásban futballoznak, tetszetős támadófocira törekednek, ez így volt Dobos Barnánál, és így van Márton Gábornál is. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az elmúlt fordulóban 6–0-ra nyertek Kaposváron, ami egészen biztosan feldobta őket, és nagy lökést adhat nekik a továbbiakban is. Ugyanakkor bízom benne, hogy mi is minden szempontból felkészülten futunk ki erre a számunkra is nagyon fontos mérkőzésre, és győztesen távozunk a ZTE Arénából."

Az NB I vasárnapi programja:

18.55: ZTE-Puskás Akadémia
21.05: Ferencváros-DVTK

Legfrissebb híreink