ZTE-Paks: kettős bírói mérce és komoly gondok - reakciók

Bödéék és a lélek-szív diadala.

Forrás: paksifc.hu

Mint arról beszámoltunk, alsóházi rangadóval zárult a szombati játéknap az NB I-be: a ZTE és a Paks fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent. A lefújást követően a két vezetőedző értékelte a látottakat.

ZTE-Paks: gólparádé és nagy fordulatok - a gólok története - NB1.hu

 

Márton Gábor (ZTE): "Rendkívül rosszul kezdtünk, megleptek minket, kaptunk is egy gólt. Utána viszont az a ZTE volt a pályán, akit méltán dicsérnek mostanában: jól játszottunk, fordítottunk, nagy erőket mozgósítottunk, aztán... elég nehéz erről beszélni, de egyenlítettek, a tizenegyes fordulópontot jelentett a meccsen. Nem a küzdésen és az idegességen, hanem a játékon volt a hangsúly, ugyanakkor nem érzem úgy, hogy a játékosaim meg vannak védve, sárga lapokat kapunk, míg az ellenfél csupán ejnye-bejnyét. Nem tudom, hogy ez miért van, de így nehéz arra biztatni őket, hogy merjenek szépen futballozni... a legnagyobb gond, hogy lehet, elveszítettünk három játékost egy meccsen, a sűrű program miatt kettőt talán végleg."

Osztermájer Gábor (Paks): „Az első félidőben, a tizedik percben megrúgtuk a vezető gólt, majd további helyzeteink voltak, volt, hogy három is egymást követően. Majd a Zalaegerszeg többet birtokolta a labdát, nekünk pedig nem voltak pontosak az utolsó passzaink. A második játékrész elején ellenfelünk igazolta jóhírét, és fordított. Jó iramban kezdtek el focizni, de mi is partnereik voltunk. A végére felvettük a ritmust, majd úgy, ahogy a múlt héten, ismét a lélek és a szív diadalát mutattuk be. Volt erőnk, kitartásunk és akaratunk, hogy ismét döntetlenre mentsük a találkozót."
 

EMLÉKEZTETŐ
 

ZTE-Paks 3-3

Alsóházi rangadóval zárult a szombati játéknap az NB I-ben. A Paks ugyan Könyves góljával korán vezetést szerzett, de az újonc ZTE fordítani tudott. Az összecsapás hőse a három gólt szerző Bobál Gergely volt. Ám Bobál öröme nem lehet teljes, hiszen a Tolna megyeiek a hajrában egalizálni tudtak. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BOBÁL GERGELY

Nem igazán kellett sokat gondolkodnunk ennél a rovatnál. Bobál Gergely három találatával abszolút kulcsembernek bizonyult. A 24 esztendős futballista már 11 gólnál jár ebben az idényben az NB I-ben.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: BALOGH EGYENLÍTÉSE

A Paks a második félidő derekán kétgólos hátrányba került, de ez nem törte meg a vendégeket. Balogh pedig a hajrában egalizálni tudott. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

12. perc: Hahn passzolt a védők mögé bemozduló Könyveshez, aki kb. 8 méterről vette be Demjén kapuját. (0-1)

Security Check Required

 

33. perc: Bolla a jobb oldalról passzolta a labdát Bobál Gergelyhez, aki a tizenhatoson belül kapura fordult, majd a paksi kapu bal oldalát vette be (1-1). 

Security Check Required

 

50. perc: Bőle végzett el egy szabadrúgást. A pontrúgás pont Bobál fejét találta meg, akinek a kísérletét nem tudta védeni Rácz (2-1).

Security Check Required

 

61 perc: Tamás tette középre a labdát, majd egy átlépés után Bobál kerülte helyzetbe. A mesterhármast szerző játékos az ötös közeléből tüzelt a paksi kapuba (3-1).

Security Check Required

 

79. perc: Kezezés miatt kapott tizenegyest a Paks. A labda mögé Böde állt, a rutinos játékos lába nem remegett meg (3-2).

A Paks szépítő gólja a ZTE ellen

 

92. perc: Balogh Balázs lövésével a Paks kikaparta a gesztenyét, és ponttal távozott. Katalaris rossz helyre szabadított fel, Balogh pedig 18 méterről lőtt a kapuba (3-3).

Balogh Balázs gólja a Zalaegerszeg ellen

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Zalaegerszegre kisvárdai túra vár kedden, míg egy nappal később a Paks az NB I-től már biztosan búcsúzó Kaposvárt látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV: 

ZTE FC-Paksi FC 3-3 (1-1)
Zalaegerszeg, 2644 néző, v.:
Andó-Szabó
gólszerzők: Bobál G. (33., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (79., tizenegyesből), Balogh B. (92.)
sárga lap: Bolla (47.), illetve Balogh B. (17.), Osváth (38.), Szélpál (43.), Szabó J. (49.), Kecskés (89.)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 77.), Tamás K. (Katelarisz, 84.) - Bedi, Bőle, Barczi (Kocsis, 63.), Mitrovic, Radó - Bobál G.
Paks: Rácz G. - Osváth, Szélpál, Kelemen (Bartha, 84.), Szabó J. - Bertus (Kecskés, 77.), Balogh B., Hahn (Haraszti, 63.), Szakály D. (Sajbán, 63.), Könyves (Kulcsár, 77.) - Böde

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink