ZTE-MTK: Boér már korábban megmondta, zavar az MTK-nál - reakciók

Miért volt fontos a három pont?

Forrás: ztefc.hu

A Zalaegerszeg az idei év utolsó hazai bajnokiját az MTK ellen vívta. A ZTE egyébként gyakorlatilag tizenkét perc alatt eldöntötte a meccset, hiszen ennyi idő alatt kétgólos előnyre tett szert. A meccs első gólját Zimonyi szerezte, majd Szánthó állította be a végeredményt.

Boér Gábor azt mondta a lefújás után, hogy az első játékrészben még nagyobb előnybe is kerülhettek volna. Az MTK megbízott trénere, Farkas Attila elárulta, a ZTE középpályásai zavart tudtak okozni. Nézzük, a két edző hogyan értékelte a szerdai meccset.

Boér Gábor: "Úgy gondolom, hogy amit elterveztünk az sikerült és nagyon jó első félidőt produkáltunk, számtalan lehetőséggel. Ha nagyobb arányban vezetünk és eldöntjük a mérkőzést az első félidőben, az is igazságos lett volna. Így meg kellett dolgozniuk a srácoknak a második félidőben, de nagyon zártak voltunk, kevés lehetőséget hagytunk az MTK-nak. Le tudtuk zárni azokat a területeket, amit egyébként jól támadtak hétről-hétre és nagyon értékes sikert arattunk. A három pont nekünk rendkívül fontos volt, hogy jól zárjuk hazai pályán ezt az időszakot és pontszámban is lépjünk előre, hisz mögöttünk is olyan csapatok vannak, akik nagyon komoly játékoskerettel rendelkeznek. Még a Fradi meccs előtt mondtam, hogy négy meccsben gondolkozunk, ez továbbra is így van, szeretném, ha folyamatosan frissek lennénk és olyan emberek játszanának, akik bele tudják tenni ezt a komoly munkát. Ha valaki figyelemmel kíséri a mérkőzéseinket, sokszor nagyon magasan próbálunk labdát szerezni, nagyon bátor játékkal, ami rengeteg energiát követel. Épp ezért örülök, hogy jól szálltak be a cseréink." (ztefc.hu)

Farkas Attila: "Gratulálok a Zalaegerszegnek, hogy megnyerte ezt a mérkőzést. Azt kell hogy mondjam, hogy az első félidő és főleg az első 20 perc alapján megérdemelték. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokkal gyorsabban, sokkal agilisabban mozogtak a középpályásaik, ezzel zavart tudtak kelteni a védekezésünkben. A második félidőben próbáltuk orvosolni a helyzetet, szerkezetet váltottunk, jobban nézett ki a játékunk. Egyedül azt hiányolom, hogy nem lőttünk ebből gólt, mert akkor visszajöhettünk volna a meccsbe. Így azt gondolom, hogy csak gratulálhatunk a Zalaegerszegnek." (ztefc.hu)

EMLÉKEZTETŐ:

ZTE-MTK 2-0

Magabiztos győzelmet aratott az MTK ellen a ZTE, gyorsan eldöntötte a hazai csapat a mérkőzést. A gólgyártás már a negyedik percben elkezdődött, amit a második a 12. percben követett. Az MTK-nak nem volt igazi lehetősége, a ZTE akár több góllal is nyerhetett volna, ám a későbbi próbálkozások már nem voltak sikeresek.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: ZIMONYI DÁVID

A ZTE 100 gólos csatára úgy tűnik megtalálta a góllövő cipőjét az NB I-ben is. Ezúttal csupán négy percre volt szüksége ahhoz, hogy bevegye az ellenfél kapuját.

ZTE: eldőlőben a 100 gólos csatár sorsa - NB1.hu

 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ NEGYED ÓRA

12 percre volt szüksége a ZTE-nek ahhoz, hogy eldöntse a találkozót. A második félidőben már az is belefért, hogy több nagy helyzetet kihagyott a csapat.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

4. perc: Favorov ívelt jobbról a kapu elé, Varju sarkáról Zimonyi elé pattant a labda, aki 10 méterről a kapuba vágta a játékszert. 1-0

12. perc: Lesjak az alapvonatól középre lőtte a labdát, amire Szánthó érkezett és a kapu jobb oldalába helyezett. 2-0

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben a ZTE Diósgyőrbe látogat, míg az MTK a Paksot látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (2-0)
Zalaegerszeg, v.: Solymosi
ZTE FC: Demjén - Lesják, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Vass P., 68.), Favorov, Sankovic, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi - Koszta (Szalai D., 87.), Zimonyi (Babati, 68.)
MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King, Varju, Fereira, Herrera (Clinton, 78.) - Cseke, Kata, Dimitrov (Barna, 56.) - Gera (Schön, 78.), Miovski (Biben, 56.), Prosser (Drljo, 89.)
gólszerzők: Zimonyi (4.), Szánthó (12.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink