ZTE-MOL Fehérvár: drámai hajrá miatt botlott a bajnokesélyes - videó

Óriásit harcolt az újonc.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az NB I szombati játéknapjának legizgalmasabb meccsét a ZTE és a MOL Fehérvár játszotta. Az újonc Bobál duplájának köszönhetően 2-0-ra vezetett a szünetben, ám a második játékrészben a fehérváriak fordítani tudtak. Sokáig úgy tűnt, Marko Nikolics együttese megszerzi a három pontot, de a ráadásban egy nagy bedobás utáni kavarodásnál Lesjak volt a legjobb helyen. Az egerszegiek játékosa állította be a 3-3-as végeredményt. A Fejér megyei alakulat vezetőedzője egyébként a meccs utáni sajtótájékoztatón bosszankodott is a hosszabbításban bekapott gól miatt. A fehérváriak a pontvesztésük ellenére is őrzik az első helyüket a táblázaton, mivel a Ferencváros-Mezőkövesd rangadó szintén remivel végződött. 

A mérkőzés összefoglalója:

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-0)
Zalaegerszeg, 4038 néző, v.:
Andó-Szabó
gólszerzők: Bobál G. (6., 25.), Lesjak (93.), illetve Nego (51.), Hodzic (52.), Futács (83.)
sárga lap: Stieber (16.), Kocsis (17.), Mitrovic (45+1.), illetve Hodzic (2.), Pantic (8.), Milanov (13.), Futács (86.)
Zalaegerszeg: Demjén - Bedi, Lesjak, Bobál D., Tamás (Gergényi, 38.) - Mitrovic, Kocsis - Radó (Devecseri, 54.), Stieber, Babati (Ikoba, 74.) - Bobál G.
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Rus (Elek, 83.), Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Pantic (Pátkai, 59.), Kovács I. - Hodzic, Milanov (Futács, 74.)

Jó iramú, eseménydús első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat aktívan futballozott, de a ZTE volt ötletesebb és pontosabb a támadások befejezésénél: Bobál Gergely kétszer is jó helyen állt és higgadtan élt a kínálkozó lehetőséggel.

A Fehérvár az utolsó negyedórában sok energiát mozgósított hátránya faragása érdekében, de nem járt sikerrel. Az első 45 percben mindkét együttes sokat próbálkozott kapura lövéssel, nem unatkozott a publikum.  
    
A fordulást követően is lendületben maradtak a csapatok, előbb a ZTE próbálkozott a vendégkapu előtt, majd a Fehérvár bő egy perc alatt két gólt szerezve egyenlített.

A félidő közepéhez közeledve egyre több volt a szabálytalanság, a durva belépő, időnként el is szabadultak az indulatok, miközben továbbra is nagy volt az iram. A második félidőben jóval többet támadott a vendégcsapat, amely a hajrában megszerezte harmadik gólját, és úgy tűnt, be is gyűjti a három pontot, az utolsó percekben azonban a ZTE mindent egy lapra tett fel, és kiegyenlített.


    
Az első félidőben a Zalaegerszeg, a másodikban a Fehérvár futballozott jobban és eredményesebben, ami végül pontosztozkodást ért.

Legfrissebb híreink