ZTE-MOL Fehérvár: Dobos újra a bíróra panaszkodott - reakciók

Nikolics is dühösen értékelt.

Forrás:

Az NB I szombati játéknapjának legfordulatosabb meccsét Zalaegerszegen láthattak a drukkerek, ahol a ZTE 3-3-as döntetlent játszott a MOL Fehérvár ellen. Az újonc az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, de a vendégek fordítani tudtak, ám a hajrában Lesjak egy pontot megmentett a kék-fehéreknek. 

Dobos Barna a lefújás után ismét kitért a játékvezető ítéleteire. A ZTE mestere szerint a fehérvári csapatból Negót ki kellett volna állítania Andó-Szabó Sándornak. Hozzátette, az első félidőben lett volna lehetőségük arra, hogy pontot tegyenek a mérkőzés végére. 

"Nehéz belekezdenem az értékelésbe. Az biztos, hogy jól játszottunk az első félidőben, sajnálom, hogy 2-0 után nem zártuk le a mérkőzést, hiszen ennél az állásnál is voltak lehetőségeink. Ezeket be kellett volna rúgni, de rosszul játszottuk le a kontrákat. Védekezésben is vannak problémáink, amire jó bizonyíték, hogy két perc alatt kaptunk két gólt. Jó a Vidi, de ilyen nem történhet! Már a félidőben is gondoltam arra, hogy behozom Devecserit, egy kicsit bánom, hogy nem léptem meg előbb, de lehet, hogy akkor máshogyan kaptunk volna három gólt, úgyhogy összességében nem panaszkodom. Az viszont pozitívum, hogy a fordítás után is nagyot küzdöttünk és le a kalappal a csapat előtt, hogy pontot tudtunk szerezni. A végén már bent volt Ikoba, Bobál Gergely és Bobál Dávidot is felküldtem, hogy három centerünk legyen, ez végül eredményt hozott.

A mérkőzés 90 percig tart, úgyhogy azért nem szomorkodom, mert a kétgólos előnyt nem őriztük meg. Azért viszont egy kicsit fel vagyok háborodva, mert én már nem tudom, mi kell a kiállításokhoz...Negóra gondolok, aki földhöz vágta a labdát sárga lappal, aztán ott volt Hodzic esete is...szerencsére az én csapatom nem ilyen, a többi pedig nem az én dolgom" - fogalmazott Dobos Barna.

 

Marko Nikolics sem volt elégedett, hiszen csapata a ráadásban veszített értékes pontokat. Nikolics úgy véli, az utóbbi meccseiken túl könnyű gólokat kapnak, ami nem fér bele. 

" A közönség valószínűleg jól szórakozott, hiszen egy hatgólos mérkőzést játszottunk, sok helyzettel. Az is lehet, hogy önök (a sajtóteremben jelenlévő újságírók – szerk.) is nagyon jókat írnak majd a találkozóról, nekem azonban edzőként annyira nem tetszett ez a mai kilencven perc, taktikailag ez nem volt annyira rendben.

 

Az elmúlt két mérkőzésen gólt kaptunk két bedobásból, egy hosszú labdából és egy szabadrúgásból. Ezek nagyon olcsó hibák. Sok rutinos játékos hiányzik a védővonalból, de az ilyen éles, vesenyszituációban is felelősséget kell vállalni a fiatalabb kerettagoknak is, akik most lehetőséget kapnak.

 

Egyébként lehet furcsának hangzik majd, amit mondok, de úgy láttam, hogy az első félidőben alakítottunk ki több helyzetet, veszélyes volt szinte minden támadásunk, rengeteg helyzet volt, főleg a bal oldalunk volt aktív, de nem sikerült egy beadás sem, a gólok pedig a második játékrészben születtek. Egyébként igazi futballhangulatban játszott a két csapat egy jó stadionban, de amiatt természetesen csalódott vagyok, hogy hiába fordítottuk meg a mérkőzést, az utolsó percben egy bedobásból gólt kaptunk, és emiatt itt hagytunk két pontot" - vélekedett Nikolics. 

Legfrissebb híreink