ZTE: már lépett egy szponzor, lesznek további fejlemények is

Ismét őszinte volt Sallói István.

Forrás:

Bár tévedtünk volna!

Az nb1.hu lassan három hete pedzegeti, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetnek köszönhetően a kluboknak is lépniük kell. Mert nincsenek bevételek, elapadtak a források, több szponzor sem dúskál már úgy az anyagiakban, mint mondjuk 1 hónappal ezelőtt.

Nem örülünk neki, hogy így van, de intézkedni kell – mindenhol.

Több klub már bejelentette, hogy recessziót léptet életbe, elég az ETO-ra, a Gyirmótra, az MTK-ra és a DVTK-ra gondolni, de például Debrecenben is zajlanak már a tárgyalások a játékosokkal.

És ez lesz a helyzet Zalaegerszegen is, és erről a klubigazgató, Sallói István nyilatkozott a zaol.hu-nak.

Az a Sallói István, aki soha nem köntörfalaz, mindig azt mondja, amit őszintén gondol. Ritka kincs ez a tulajdonság mindig is, a kialakult helyzetben meg pláne.

A ZTE FC-nél az első fejlemény, hogy a Volkswagen máris lépett, felmondta a zalai klubbal kötött szerződéseit is, és le kellett adni a használatra átadott autókat.

 

„Egyelőre elemezzük a helyzetet, a tulajdonos áttekinti a költségvetést, mert gazdasági környezetünk megváltozott és lesznek veszteségeink. Bevételkiesésre kell számítanunk, ami már most érezhető” - kezdte Sallói a megyei lapnak.

 

Majd rátért a játékosokkal kapcsolatos tervekre is.

„A játékosok felé már jeleztük, hogy egyeztetnünk kell, de majd csak akkor, amikor pontosan látjuk a számokat, hogy a klub költségvetése ebben a helyzetben miként módosul. A legnagyobb gond, hogy nem látjuk, mire készüljünk. Nem tudjuk, hogy befejezhetjük-e a bajnokságot, illetve mi van, ha igen és mi van, ha nem. Azt is számításba kell venni, hogy ha mégis folytatódik a bajnokság, akkor mikor ér véget? Két hete állunk, ha június végéig le akarjuk zárni a szezont, akkor szerintem május tizenötödike a legkésőbbi időpont, hogy a csapat edzésbe álljon. Onnantól kell még három hét felkészülni, majd szerda-szombat ritmusban le tudjuk játszani a hátra lévő fordulókat. Ebben a helyzetben mindenkinek ki kell vennie a részét a terhekből. Még akkor is, ha a játékosok önhibájukon kívül nem tudnak most teljesíteni. A legfontosabb a klub működőképességének fenntartása. Amióta Végh Gábor tulajdonos átvette a klub irányítását, minden szakmai célt felülírt a gazdasági stabilitás. Ez a fő mozgatórugója minden lépésének ebben a nehéz helyzetben is, amit remélem a játékosok és a klub alkalmazottai is felelősen kezelnek.”

Legfrissebb híreink