ZTE-Mezőkövesd: Pintér hiányzói, Boér biztos benne

Igazi ki-ki meccs lesz.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

A 13. forduló szombati programja a ZTE-Mezőkövesd meccsel kezdődik. A két csapat jelenleg a táblázat hátsó régiójában helyezkedik el, így egy győzelem mind az egerszegieknek, mind a kövesdieknek nagyon fontos lenne. Boér Gábor úgy véli, egy igazi ki-ki mérkőzés előtt állnak.

"Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe és most győzelmi kényszerben várjuk a hétvégi találkozót. Fehérváron ismét elkerülhető gólokat kaptunk és az eltervezettekből nagyon kevés dolgot tudtunk megvalósítani.

 

A Mezőkövesd ellen egy igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, a szezon eddigi legfontosabb meccse. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is átérzik a felelősséget és maximális lesz a koncentráció.

 

Ki kell küszöbölnünk az egyéni hibákat és ki fogunk lábalni a hullámvölgyből. Pozitívan állunk a találkozóhoz és a csapatunk is egységes. Hétvégén minden áron nyerni fogunk" - mondta Boér a Mezőkövesd hivatalos weboldalának.

A Kövesd jó állapotban várhatja a találkozót, hiszen a DVTK elleni megyei rangadón 2-1-es győzelmet aratott. Pintér Attila elárulta, több játékosa sem léphet pályára sérülés miatt.

"A 12 csapatos élvonalban bármi megtörténhet, természetesen azzal a céllal vágunk neki a szombati találkozónak is, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk. Nehéz mérkőzésre számítok, meglátjuk, hogy kinek az akarata érvényesül és melyik gárda tud a másik fölé kerekedni. A Zalaegerszeg egy fegyelmezett csapat, a MOL Fehérvár ellen is megmutatta, hogy van tartása és jól tud futballozni. Kiváló labdarúgók vannak ellenfelünknél, Könyves és Babati tagja a magyar válogatott keretének is, de kiemelhetném például Demjént, Lesjakot, valamint Bobált is, akik szintén nagyon tehetségesek és kiemelkedő teljesítményre képesek. Nekünk azonban saját magunkkal kell foglalkoznunk, hogy a rendelkezésre álló keretünkből ki tudjuk hozni a legjobbat.

 

A Diósgyőr elleni mérkőzés után arra kértük a játékosokat, hogy még bátrabban futballozzanak, ugyanis voltak olyan holtpontok és hibák, amit ki kell, hogy küszöböljünk, ehhez pedig a pálya teljes területén bátrabb játékra van szükségünk. A keretből Guzmics, Lakvekheliani és Jagodics bajlódik sérüléssel, rajtuk kívül mindenki rendelkezésre áll" - hangsúlyozta Pintér.

 

Érdekes lesz a találkozó Barczi Dávidnak, akit nemrég igazolt le a Mezőkövesd. Barczi az előző idényben a ZTE-ben futballozott.

A ZTE-Mezőkövesd meccs 14.45-kor kezdődik. 

Legfrissebb híreink