ZTE-Kövesd: a végén jött a hatalmas dráma

Volt egy őrületes 10 perc is.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

ZTE-Mezőkövesd 1-1

A válogatott szünet után a ZTE-Mezőkövesd rangadóval tért vissza az NB I.

Az első félidő alapján úgy tűnt, hogy talán túlságosan is jól kihasználták a felek a szünetet, ugyanis fejben mintha még mindenki szabadnapos lett volna. Igazán nagy helyzete egyik csapatnak sem volt, az izgalmak nem hághattak a tetőfokra.

A második félidőre már mind a két csapat harciasabban jött ki, lehet szüksége volt mindenkinek 45 perc visszarázódásra a bajnokság folytatásához. A második játékrész elején ugyan a próbálkozások és a helyzetek meddőnek bizonyultak, azután viszont jött egy őrületes 10 perc.

A hatvanadik percben ugyanis büntetőhöz jutott a Mezőkövesd, miután Bobál Dávid a tizenhatoson belül felrúgta Drazsicsot. A bíró döntését a VAR is megerősítette, az ítéletvégrehajtó Cseri Tamás volt. A mezőkövesdiek kiválósága az előző két bajnokin egyaránt betalált, ám most Demjén máshogy gondolta, egy gyönyörű vetődéssel védett.

A 70. percben a ZTE megszerezte a vezetést, miután a másik oldalon is tizenegyest ítélt a bíró, Katanec kezezését követően. Katanecet ráadásul ki is állította a játékvezető, ugyanis a második sárgáját szedte össze. A ZTE tizenegyes lövőjének, Kosztának nem remegett meg a lába, így megszerezte a vezetést a csapatának.

A sluszpoén azonban a meccs végére maradt Lakveheliani a remek előretörését követően kapufát rúgott, ám a kipattanót Nagy Dániel a léc alá vágta.

A ZTE így a pénteki játéknapot követően a hatodik helyen áll 15 ponttal, míg a Kövesd az ötödik, 19 egységgel a neve mellett.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DEMJÉN PATRIK

Nem csak, hogy meccsben tartotta a csapatát, de az, hogy kivédte a büntetőt, hatalmas löketet adott a zalaegerszegieknek, akik nem sokkal ezután a vezetést is megszerezték.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: AZ EGYENLÍTŐ GÓL

A végén jött a dráma, Nagy Dániel gólja döntött el minden. Ha előtte Spoljaric nem puskázta volna el a hatalmas helyzetét, akkor a három pontnak örülhettek volna Waltner Róberték.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

70. p.: A 68. percben Bedi beadását követően Katanec kézzel mentett Lesjak elől, jöhetett a videóbíró. A VAR is megerősítette a bíró döntését, a labda mögé Koszta állt oda, akinek nem remegett meg a lába. 1-0!

90+2. p.: Lakveheliani tört előre, aki 21 méterről kapufát rúgott, ám a kipattanót a léc alá vágta Nagy Dániel 11 méterről. 1-1! 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a következő körben a Puskás Akadémia vendége lesz, míg a Mezőkövesd a Fradit fogadja majd.

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 703 néző, v.: Andó-Szabó 
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Serafimov, Bobál D., Bedi - Halilovic (Gergényi, 82.), Sankovic - Spoljaric - Skribek (Babati, 70.), Koszta, Zimonyi (Ubochioma, a szünetben, Tajti, 89.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai (Lakveheliani, 74.) - Cseke, Kocsis, Karnyicki (Calcan, 80.) - Cseri (Besirovic, 81.), Jurina (Nagy D., 74.), Drazic (Vojtus, 84.)
gólszerzők: Koszta (70., 11-esből), illetve Nagy D. (92.)
sárga lap: Halilovic (57.), Bobál D. (60.), illetve Farkas (36.), Pillár (62.), Katanec (65., 69.)
kiállítva: Katanec (69.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink