ZTE: késik a válogatott kerettag visszatérése

Őszi sérülése óta nem lépett pályára.

Forrás: ZTE

Az MLSZ döntése óta, hogy felfüggesztik a bajnokságot, a ZTE játékosai egyéni edzésterve alapján készülnek. Az elsődleges cél a csapat erőnlétének szenten tartása, melyről Victor Moore szavai alapján már mi is beszámoltunk.

 

Egyvalami különösen tilos a ZTE játékosainak - NB1.hu

 

 

A bajnokság befejezése előtt több zalai is sérüléssel bajlódott, a leghosszabb ideje Tamás Krisztiánt volt kénytelen nélkülözni a kiesés elől menekülő csapat. Mellette azonban több játékos is bajlódott kisebb sérülésekkel, Szépe Jánost Debrecenben kellett idő előtt lecserélni, ahova Zoran Lesjak el sem utazhatott. Az ő állapotukról mesélt a ZTE honlapjának a csapa fizioterapeutája, Domiter Eszter.

Tamás Krisztián visszatérését hónapok óta várják a szurkolók, aki a decemberi műtétje óta a rehabilitációt végzi. Sérülése előtt meghívót kapott a magyar válogatottba és közel állt a visszatéréshez, ám a járványügyi helyzet miatt most nem léphet pályára. Domiter ezt mondta el róla:

,,Krisztián már ugyanazt a munkát végzi, mint csapattársai, ezen kívül az elmúlt négy hónapban megtanult gyakorlatokat is csinálja, ami a bokáját és a talpát tovább erősíti. Minimális fájdalmai még vannak, de napról napra jobb állapotban van, ha pár hét múlva folytatódna a bajnokság, ő lenne a kényszerpihenő nyertese, hiszen ezekre a napokra még szüksége van ahhoz, hogy százszázalékos állapotba kerüljön."

Zoran Lesjakot a Fradi elleni bajnoki szünetében kellett lecserélni, ezután nem lehetett ott sem a Fehérvár elleni kupavisszavágón, sem a debreceni győztes bajnokin. Róla ezt mondta el a fizioterapeuta:

,,Egy rossz mozdulat következtében érzett fájdalmat, aminek izommeszesedés volt az oka, ez gyógyszeres kezelésre szorult, valamint nyújtással és pihentetéssel lehetett orvosolni a problémát. Azóta azonban szerencsére már nincsenek fájdalmai, ugyanazt a munkát tudja végezni, amit a csapat egészséges tagjai is."

Szépe János Lesjak után egy héttel dőlt ki, a DVSC ellen a 34. percben kellett lehozni a pályáról. Domiter Eszter ezt mondta el vele kapcsolatban:

,,A jobb ülőgumó környékén érzett fájdalmat, ezért kellett lecserélni a Debrecen elleni találkozón. A gyulladáscsökkentő gyógyszer mellett a múlt héten kezeléseken vett részt és szigorú pihenőn volt. Ezt követte a biciklizés, majd ezen a héten már be is csatlakozhatott a srácok munkájába, egyelőre a fokozatosság érdekében azokat a feladatokat végzi, amit a többiek a múlt héten. Jó hír, hogy már neki sincsenek fájdalmai."

A fenti sérülteken kívül, Demjén Patrik térde nem tudott megfelelően regenerálódni, így kisebb pihenőt kapott, de már elkezdheti terhelni a lábát. Bőle Lukács a Debrecen ellen tért vissza a sérüléséből, azonos feladatot végez a többiekkel, emellett külön bokaerősítő gyakorlatokat is végez.

Legfrissebb híreink