ZTE-játékos érkezik a Kisvárdához

Rutinos játékos távozik a csapattól.

Forrás:

A Kisvárda újoncként vágott neki az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjának, és Dajka László csapata elérte a célját, vagyis bennmaradt az NB I-ben. A szurkolóknak még az utolsó fordulóban is izgulniuk kellett, de az eredmények kedvezően alakultak kisvárdai szempontból. A gárda végül a kilencedik helyen zárta a pontvadászatot.
 
Révész Attila sportigazgató a klub weboldalának már a nyári változásokról beszélt. A vezetők kezdeményezték Minca szerződésének a felbontását, helyére Zöldesi Illés térhet vissza a ZTE-től, a fiatal kapus kölcsönben erősítette a másodosztályt megnyerő kék-fehér klubot. Négy év után búcsút int az alakulatnak Vári Barnabás, akinek a döntésében családi okok is szerepet játszottak. Horváth Zoltán maradása is kérdéses, mivel több ajánlata is van a csatárnak, aki kilenc találatával a Kisvárda házi gólkirálya lett. 
 

Átigazolási terveiről beszélt a ZTE edzője - NB1.hu

Böde Dániel esetleges érkezése is szóba került.

„Kezdeményeztük Mihai Minca kapus szerződésének felbontását. Az ő helyére jön vissza Zöldesi Illés, aki Zalaegerszegen szerepelt kölcsönben. Vári Barnabás családi okokra hivatkozva – és arra, hogy szeretne még néhány évig meghatározó játékosa lenni egy csapatnak, ami nálunk nem biztos, hogy megadatik neki – kérte szerződése felbontását. Ezt akceptáltuk, annak fényében, hogy az elmúlt négy évben rengeteget tett a klubért, és ezt nagyon szépen köszönjük neki. Vele kivételt tettünk, és érvényben lévő szerződése ellenére ingyen elengedjük. Méltó volt arra, hogy vele szemben ezt a gesztust megtegyük, neki így is csak hálával tartozunk. Lejárt szerződésű játékosaink közül Anton Kravcsenkónak tettünk ajánlatot, vele még egyezkedünk, várjuk a válaszát. Sztavrosz Cukalasszal szóban megállapodtunk, csupán arra várunk, hogy aláírja a szerződését, az ő maradása biztosra vehető. Horváth Zoltánnal folyamatosan egyeztetünk, elmondása szerint máshonnan is van ajánlata, várjuk a visszajelzését. Ugyancsak lejárt a szerződése Rados Proticsnak és Brana Ilicsnek, nekik ugyancsak tettünk ajánlatot. A többiek szerződése érvényes, értük nem érkezett konkrét ajánlat, így nagy valószínűséggel nem is fogjuk őket elengedni. A Felipe, Lucas, Grozav hármasért sem, és a felkészülés kezdete után már nem is hallgatjuk meg az esetleges érdeklődőket, mert onnantól kezdve már nehéz lenne őket pótolni az egyre szűkebb piacról” - mondta Révész Attila.
 
Révész Attila azt is elárulta, hogy magyar labdarúgók érkezése is várható, bár nincs könnyű dolguk, hiszen szűk a piac, a minőséget képviselő labdarúgók pedig a topcsapatokat erősítik. Hozzátette, vannak olyan kiszemeltjeik, akikben látják a potenciált. 
 

Legfrissebb híreink