ZTE-Honvéd: kaotikus után jött a bűvös - REAKCIÓK

Mindkét edző egyetértett a szurkolói élménnyel.

Forrás: honvedfc.hu

Mint ismeretes, a ZTE hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Honvédot, ezzel a Zala megyei csapat bebiztosította a helyét az NB I-ben.

A meccs után Márton Gábor hangot adott az elégedettségének, hogy a játékosai a sorozatterhelés és a több ezer kilométer utazás mellett is fantasztikusan teljesítenek, míg Pisont István gratulált az ellenfélnek és remeknek nevezte a meccset.

Így nyilatkoztak a vezetőedzők a meccs után:

Márton Gábor(ZTE): „Az első félidő kissé kaotikusra sikeredett, nem játszottunk rosszul, de nem stimmelt minden. Aztán jött a „bűvös” második félidő, akkor már teljesen rendben voltunk. A srácok a sorozatterhelés és a rendkívül hosszú kisvárdai út ellenére is kifutották a lelküket, ennek függvényében teljesen megérdemelt a győzelmünk. 1-0-nál még bármi történhet, így fontos volt, hogy a végén egy szép góllal sikerült lezárnunk a mérkőzést. Három naponta meccseket játszunk, fantasztikus teljesítményt nyújtanak a fiúk úgy, hogy közben több ezer kilométert utazunk, le a kalappal előttük. Örülünk, hogy a bennmaradást matematikailag is bebiztosítottuk, előre tekintünk, a cél a hátralevő két mérkőzésen is a győzelem. Külön öröm, hogy szurkolói szemel is élvezetes meccs volt a mai, hiszen értük játszunk, nagy élmény volt velük közösen ünnepelni a lefújás után. Köszönjük a szenzációs szurkolásukat!”

Pisont István(Honvéd): „Gratulálok a ZTE-nek, rendkívül hatékonyan játszottak, jó látni ilyen támadófocit, amilyet ők játszanak. Remek mérkőzés volt ez a szurkolók szempontjából is. A hazaiak kontrái életveszélyesek voltak, nagyon jól használták ki az üres területeket. Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, hiszen látszott rajtuk, hogy élvezik a játékot és jól is játszottak.”

A tabella a linkre kattintva érhető el.

EMLÉKEZTETŐ:

ZTE-HONVÉD 2-0

Bennmaradt az ZTE az NB I-ben, a Honvéd még nincs biztonságban. Rendkívül szép focit játszott a ZTE, abszolút megérdemelten nyert. Márton Gábor a mennybe vitte a csapatát, jövőre is az NB I-ben folytatja a ZTE.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: LEFKOVITS ROBI

Remekül védte a hálóját, egyik gólról sem tehetett. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy csapata ne szenvedjen nagyobb arányú vereséget.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: UGRAI KAPUFÁJA

A 38. percben Irmiás kicselezte Mitrovicsot, majd Ugraihoz passzolt, aki nyolc méterről a kapufát találta telibe. Amennyiben meg tudta volna szerezni a vezetést a Kispest, az nagyban befolyásolhatta volna a mérkőzés végeredményét.

A GÓL TÖRTÉNETE:

51. perc: Barczi adott középre jobb oldalról, amire egy védő, méghozzá Batik Bence érkezett nagyon rosszul és 11 méterről a saját kapujába lőtte a labdát. 1-0!

 

Batik Bence kapásöngólja a ZTE ekkeb

Valószínűleg megszületett a szezon legszebb öngólja: Barczi Dávid kapáslövése után a kispesti Batik Bence ugyancsak kapásból, csatárokat megszégyenítő...

 

90+2. perc: Tamás bal oldalról adta középre a labdát, amire Babati érkezett és 5 méterről a jobb felsőbe lőtt. 2-0!

 

Security Check Required

(null)

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban Újpestre látogat a ZTE, míg a Honvéd a már kiesett Kaposvárt fogadja.

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC – Budapest Honvéd 2-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 4745 néző, v.: Pintér
ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Bobál D., Tamás - Bedi, Mitrovic (Kocsis, 87.) - Bőle, Barczi (Katelarisz, 66.), Radó - Bobál G. (Babati, 87.)
Budapest Honvéd: Lefkovits - Uzoma (Kesztyűs, 89.), Niba, Batik, Mezghrani - Szendrei (László, 90.), Irmiás (Nagy G., a szünetben), Hidi, Gazdag - Ugrai (Kamber, 71.), Cipf (Moutari, a szünetben)
gólszerzők: Batik (öngól, 51.), Babati (92.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink