ZTE-Honvéd: 5 kispesti gól, de mégsem - GÓLOK TÖRTÉNETE

A válogatott újonca is betalált.

Forrás: Facebook/ZTE FC

ZTE-HONVÉD 2-4

Jókora Honvéd-erődemonstrációval zajlott az NB I 6. fordulójának vasárnapi nyitómeccse. Bódog Tamás eddig sereghajtó csapata úgy nyert 4-2-re a kiváló formában lévő ZTE otthonában, hogy tökéletesen használta ki helyzeteit. Már az első félidőben eldőltek az érdemi dolgok (sőt, lehetett volna több is közte, részletek néhány sorral lejjebb), aztán a második félidőben újfent kettőt rámolt be a Honvéd, a zalaegerszegiektől a szépítésre futotta a válogatott újonca, Könyves Norbert, valamint Koszta Márk jóvoltából. 
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: GAZDAG MEG NEM ADOTT GÓLJA

Ismét kiderült, miért van szükség a videóbíróra az NB I-ben is: Gazdag Dániel szabadrúgása egyértelműen bent volt, Bognár játékvezető azonban nem ítélt gólt. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BÓDOG TAMÁS 

Remekül választotta meg a kispesti felállást, a Szendrei, Gazdag, Zsótér, Balogh négyes kiválóan működött elöl. Szűk egy hónap alatt harmadszor jutott legalább négy gólig a Honvéd (DVTK, Tiszaújváros, ZTE).
 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

7. perc: Kamber nagy bedobását Lovric a röviden megcsúsztatta, a hosszún Tamás Krisztián várta a labdát és 2 méterről a hálóba bólintott. 0-1.

29. perc: Egy kispesti bedobás után egy hazai játékosról Szendreihez pattant a labda, mellel gyönyörűen levette azt, majd 22 méterről a jobb alsóba lőtt. A kapus még beleért, de nem tudta védeni. 0-2.

48. perc: Gazdag tette ki a labdát a jobb oldalra Mezghraninak, lefutotta a védőjét, középre adott, ahol remekül érkezett Balogh és két védő között kibújva, 3 méterről a hálóba lőtt. 0-3.

72. perc: Könyves lőtte el a labdát Tujvel mellett, majd a kapuba tartó játékszert Dragóner 20 centiről a hálóba kotorta 1-3.

86. perc: Gazdag adott forintos labdát Traorénak, aki combbal átvette a játékszert, majd 14 méterről, ballal értékesítette a ziccert. 1-4.

94. perc: Egy csúsztatott labda után Koszta Márk 6 méterről a kispesti hálóba. 2-4.

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a Pakshoz látogat, a Honvéd a Vidit fogadja.
 

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE-Honvéd 2-4 (0-2)

ZTE: Demjén - Tanaszin ( Szalai, a szünetben. ), Lesjak, Bobál, Gergényi (Kovács, 58.) - Bedi, Szankovic, Favorov ( Koszta, 30. ) - Vass ( Szánthó, a szünetben. ), Könyves, Babati (Dragóner, 58.). Vezetőedző: Bóér Gábor
Honvéd: Tujvel - Tamás, Lovric, Kamber, Batik, Mezghrani - Hidi (Baráth, 81.), Zsótér ( Nagy, 76. ), Szendrei (Craciun, 88.), Gazdag (Tóth-Gábor, 88.) - Balogh ( Traoré, 76. ). Vezetőedző: Bódog Tamás

gólszerzők: Könyves (72.), Koszta (94.), ill. Tamás (7.), Szendrei (29.), Balogh (48.), Traoré (86.)


A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink