ZTE-Fradi: visszatérők itt, Rebrov és a hibajavítás ott

Egyvalamivel egyik oldalon sem lesz gond.

Forrás: ztefc.hu

Az NB I 25. fordulójában a ZTE a Ferencvárost fogadja. A zalaegerszegieknek minden pont, minden meccs különösen fontos, hisz az előző két bajnokijukon vereséget szenvedtek és a kiesőzónában tartózkodnak, míg a listavezető tovább roboghat a bajnoki cím felé. A motivációval egyik csapatnak sem lesz gond, és vélhetően hasonlóan jó mérkőzésre van kilátás, mint az előző két egymás elleni összecsapásukon is - az egyiket 2-1-re, a másikat 2-0-ra nyerte a Fradi.

A ZTE az utóbbi hetekben több nehézséggel (betegek, sérültek, eltiltottak) is küzdött, most jó hír érkezett: annak ellenére, hogy Sandro Semedo és Artem Favorov eltiltás miatt nem áll Boér Gábor rendelkezésére, visszatérhet Bojan Sankovic és Szépe János is. 

"Sokat nem változik a helyzet, a gondjaink megmaradtak" - kezdte Boér Gábor. "Ebben a helyzetben az egészség a legfontosabb, és mi ezt tartjuk szem előtt. Tudjuk, hogy rossz a helyzet, de sportemberként arra kell törekedni, hogy pontot próbáljuk szerezni. Bárki bármi rosszat mond a csapatra, ezek a játékosok most a kimerültség határán vannak, vagy fiataloknak az NB III-as keretből éppen ebben a helyzetben kell bemutatkozniuk a felnőtt együttesben. Arra kell figyelnünk, hogy a bennmaradásért folytatott harcban arra az időszakra, amikor a közvetlen riválisokkal találkozunk, már teljes legyen a keretünk. Vasárnap sok variációs lehetőségünk nincs. El szeretnénk érni, hogy az ország legjobb csapatának a dolgát megnehezítsük, ami teljes kerettel is nehéz dolog lenne. A játékosok megpróbálnak extra energiát mozgósítani. Nem mi leszünk ennek a párharcnak az esélyesei..." - mondta.

Szerhij Rebrov gárdája legutóbb, a hétközi fordulóban a DVTK-t verte. "Bár kevés idő állt a rendelkezésünkre, alaposan kielemeztük a ZTE játékát, mert minden mérkőzést komolyan kell vennünk. A hétközi győzelem fontos volt, biztos vagyok benne, hogy a játékosok is érzik ezt. A motivációval eddig sem volt gond, mindenki tudja a feladatát, azon dolgoztunk, hogy a korábbi hibákat kijavítsuk. Egyik ellenfelet sem szabad lebecsülni, ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés. Harmadjára találkozunk a zalaegerszegiekkel a szezonban, az első két találkozón is megnehezítették a dolgunkat, azon leszünk, hogy újabb győzelmet szerezzünk ellenük. Még messze a bajnokság vége, a tabellával nem szabad törődnünk, most az a fontos, hogy minél több pontot gyűjtsünk a hátralévő mérkőzéseken."
 

A találkozó 18 órakor kezdődik.

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink