ZTE: ennyi meghatározó játékost igazolhat az újonc - videó

Sallói István a merész céljáról is beszélt.

Forrás:

A Zalaegerszeg megnyerte a másodosztályt, így Dobos Barna játékosai a következő szezonban már az NB I-ben bizonyíthatnak. Sallói István sportigazgató szerint egy újoncnál két forgatókönyv is elképzelhető: vagy az aktuális csapatra építenek vagy teljesen új gárdával vágnak neki a magasabb osztálynak. Sallói elmondta, ők igyekeznek a kettő közötti középutat megtalálni. Elmondta, négy-öt olyan játékost szeretnének szerződtetni, akik stabil tagjai lehetnének a kezdőcsapatnak. Úgy érzi, elsősorban a támadószekciót kell acélosabbá tenniük. Sallói hozzátette, a téli szünet alatt szeretnének a kiesést jelentő vonal fölött pihenőre vonulni, és a téli átigazolási szezon során még olyan igazolásokat akarnak végrehajtani, amiknek köszönhetően bebiztosíthatják az élvonalbeli tagságukat. 
 
A kék-fehérek június végén kezdik meg a felkészülést, a csapatra ausztriai edzőtábor is vár. Sallói bízik benne, hogy a ZTE lesz a következő idény meglepetéscsapata. A sportigazgató egyébként mer nagyot álmodni, ugyanis reményei szerint az egerszegiek a közeljövőben újra nemzetközi porondon szerepelhetnek majd.
 
A csapat NB II-es menetelésével kapcsolatban elmondta, a tavaszi garnitúra jóval erősebb volt, mint az őszi. A szezon második felében főleg hátul volt stabil a Zalaegerszeg. A szurkolóknak is hálával tartoznak, mivel a B-közép a nehéz pillanatokban is a játékosok mögött állt.  
 

Legfrissebb híreink