ZTE-DVTK: komoly bírói baki - videó

A Diósgyőr ezt is átvészelte.

Forrás: DVTK/Facebook

A Diósgyőr nagyon fontos három pontot szerzett a Zalaegerszeg otthonában. Pedig a ZTE szerezte meg a vezetést, Bobál értékesített egy büntetőt. A mérkőzést Karakó vezette, és a felvételek alapján rossz döntést hozott a spori, amikor tizenegyest adott az egerszegieknek, hiszen Ikobát senki sem bántotta, hanem a légiós a saját lábában esett el.

ZTE tizenegyese

 

A miskolciak nem zuhantak össze ettől a momentumtól, előbb Brkovic egalizált, majd Polgár találatával a 61. percben már a vendégek vezettek 2-1-re. A végeredményt Hasani állította be a hajrában. A DVTK a sikerének köszönhetően kicsit ellépett a kiesőzónától, a piros-fehérek előnye 5 pont a 11. helyen álló egerszegiekkel szemben. 

A forduló nézőszámai: újra a Fradi meccse lendített az átlagon - NB1.hu

Szombaton a 17. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A 2020-as esztendő első bajnokiját a Groupama Arénában rendezték, ahol a Paks vendégeskedett. A meccsnek külön pikantériát adott Böde Dániel személye, a korábbi Fradi-kedvenc immáron ellenfélként tért vissza a fővárosi zöld-fehérek otthonába.

A következő fordulóban mindkét csapatra újabb nagyon fontos találkozó vár: a Diósgyőr a Kaposvárt fogadja, míg a ZTE a Paks otthonában vizitál. Utóbbi találkozóval kapcsolatban Böde Dániel elmondta, élet-halál harc a csapatokra.

A meccs összefoglalója:

ZTE-DVTK 1-3 (0-0)
Zalaegerszeg, 2051 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Bobál G. (47., 11-esből), illetve Brkovic (53.), Polgár (61.), Hasani (93.)
sárga lap: Bedi (60.), Mitrovic (63.), Babati (91.)
Zalaegerszegi TE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Stieber, Mitrovic (McWoods, 76.), Kocsis G.,  Radó (Babati, 65.) - Ikoba, Bobál G. (Katelarisz, 62.)
DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Tamás M. - Márkvárt, Vági - Hasani, Rui Pedro (Cortes, 81.), Kiss T. (Egerszegi, 88.) - Ivanovszki (Tabakovic, 76.)

A DVTK hatalmas lendülettel kezdett, már az első percben óriási helyzetet hagyott ki, és a folytatásban is többször veszélyeztette Demjén kapuját. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de a szünetig nem született gól.

Nagyot lépett a Fradi az aranyérem felé - beszámoló a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Felébredt téli álmaiból az NB I, a 17. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény. A Ferencváros Paks elleni sikere nyitotta a kört, majd négy találkozót rendeztek 17 órakor. Nem hibázott a Mezőkövesd, a Kisvárdát győzték le. A MOL Fehérvár és a Honvéd gól nélküli döntetlennel nyitotta az új évet, és a Kaposvár-Puskás kettős sem bírt egymással.

A fordulást követően viszont rövid időn belül mindkét csapat betalált: előbb a hazaiak egy vitatható büntetőből, majd a vendégek egy jobboldali szögletet követően. A Diósgyőr az egyenlítés után lendületben maradt, és egy remek szabadrúgás-variáció végén a vezetést is sikerült megszereznie. A vendégek a hátralévő időben eredményesen őrizték előnyüket, sőt többször ők veszélyeztettek, és az utolsó pillanatokban - Hasani révén - megadták a kegyelemdöfést is ellenfelüknek.

Legfrissebb híreink