ZTE-DVSC: szupercsere és Dzsudzsák újabb villanása

A fiatal játékos nagy napja keserédes lett.

Forrás: ZTE/Facebook

ZTE-DVSC 2-1 (1-0)

Joan Carrillo irányításával a harmadik bajnokiját vívta a DVSC. A spanyol trénernek az előző két meccsén még nem jött össze a diadal, de a szombati találkozó előtt elmondta, készen állnak a játékosaira a győzelemre:

A ZTE-nél Waltner Róbert a koronavírus miatt erről az összecsapásról is lemaradt, a trénert Ferenczi István pótolta. A debrecenieknél az NB I-ben először jutott kezdőként szóhoz a 18 esztendős Baranyai Nimród. A cívisvárosiak tehetsége a HLSZ adatbankja szerint ezt megelőzően csak egy mérkőzésen szerepelt a legmagasabb osztályban: a Honvéd ellen csereként lépett pályára. 

A találkozó első említésre méltó löketét Zimonyi eresztette el, de célt tévesztett. A másik oldalon Ugrai Roland okozott veszélyt, ám Demjén nagyot hárított. Az első félidő derekán a fiatal Baranyai mentett nagyot. Nem sokkal később egy szabadrúgás után kavarodás alakult ki a DVSC kapuja előtt, ebből pedig Koszta Márk profitált. A ZTE futballistája a mostani idényben már nyolc gólnál tart. A szünetig már nem módosult az eredmény.

A második félidő derekán Dzsudzsák Balázs ismét megvillantotta a rúgótechnikáját: a 108-szoros magyar válogatott egy szabadrúgást váltott gólra. Nem sokkal ezt követően Ferenczi Istvánék kiválóan nyúltak bele a meccsbe: Meshack szállt be a padról, és gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt szerzett. Egyébként a találata után is elég aktív volt a ZTE légiósa. A hajrához közeledve a debreceniek többször megdolgoztatták az egerszegi kapust, ám az eredmény nem változott. 

Az egerszegiek ennek a győzelemnek köszönhetően október 22-e után diadalmaskodtak újra az NB I-ben. Carrillónak pedig még mindig nem jött össze az első siker a Loki vezetőedzőjeként. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BARANYAI NIMRÓD

A 18 éves tehetség először kapott kezdőként szerepet az NB I-ben. A Loki fiatal játékosa meghálálta a bizalmat, egyáltalán nem lógott ki a DVSC-ből. Ha így fejlődik, szép jövő várhat rá. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: MESHACK BECSERÉLÉSE

Ferenczi István a második félidő derekán küldte be a pályára a légióst. Meschack nem sokat teketóriázott, gyakorlatilag az első labdaérintéséből gólt szerzett, ezzel gyakorlatilag nyerőemberré vált. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

27. perc: Tajti rúgott kapura egy szabadrúgást 22 méterről, Gróf csak kiöklözni tudta a labdát. A játékszert Zimonyi fejelte vissza középre, Koszta pedig pár méterről fejelt a Loki kapujának bal oldalába.

67. perc: Dzsudzsák Balázs 24 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást. A Loki húzóembere ballal a bal felsőbe küldte a labdát. 1-1!

71. perc: Spoljaric beadását követően a csereként beszálló Meschack fejelt hat méterről a jobb sarokba. 2-1!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVSC a következő fordulóban a Fradit látja vendégül, míg a ZTE a Honvédhoz utazik. 

JEGYZŐKÖNYV:

Zalaegerszegi TE-Debreceni VSC 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 712 néző, v:
Csonka
gólszerzők: Koszta (26.), Ubochioma (70.), illetve Dzsudzsák (66.)
sárga lap: Zimonyi (45.), Sankovic (47.), illetve Deslandes (26.), Ferenczi J. (82.)
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi - Halilovic (Spoljaric, a szünetben), Sankovic - Zimonyi (Ubochioma, 69.), Tajti (Nimaga, 78.), Skribek (Németh D., 87.) - Koszta
Debrecen: Gróf - Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi J. (Babunski, 88.) - Dzsudzsák, Varga J. (Korhut, 85.), Baráth P., Bódi (Soltész, 78.) - Ugrai (Sós, a szünetben), Németh (Tischler, 56.)

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

20.12:

Legfrissebb híreink