ZTE: döntenie kell majd a tulajdonosnak az edzőről?

Ismét az életükért küzdhetnek majd a zalaiak.

Forrás:

Az előző bajnokságban is az életéért, azaz a bennmaradásért küzdött a ZTE, végül sikeresen, és az eddig tapasztaltak alapján kijelenthető, hogy a mostani kiírásban is az NB I-es tagság minél biztosabb megőrzése lehet a reális elvárás a zalaiaktól.

Ahhoz, hogy tavasszal sikerült a célkitűzés teljesítése, kellett az, hogy Boér Gábort Waltner Róbert váltotta a kispadon, de fontos leszögezni, hogy az elküldött edző munkájával és hozzáállásával elégedettek voltak, de a korábbi sportigazgató, Salló István úgy látta jónak, hogy fel kell rázni a játékosokat, átigazolási időszakon kívül azt meg csak edzőváltással lehet.

A ZTE eddig 7 meccsből 1 győzelmet aratott és 2 döntetlenje van, azaz 5 pontot szerzett eddig, tegnap viszont hazai pályán kapott nagyon csúnya verést a Pakstól, a találkozó végeredménye 5-2 lett a tolnaiaknak.

„Ők kevesebbszer hibáztak bele a védekezésbe, mint mi, és jobban használták ki a helyzeteiket. Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, több helyzetünk volt. Az első félidőből bejöttünk úgy, hogy 2-0-ra vezetett a Paks úgy, hogy jóval több helyzetet alakítottunk ki, ők az első lehetőségből egyből gólt rúgtak. „Hetek óta dolgozunk a védekezésen, sajnos nem tudjuk összerakni. Már mindenki játszott belsővédő pozícióban, játszott a Bobál, a Kálnoki (Kálnoki-Kis), a Sebestyén… Akit lehetett, azt kipróbáltam ebben a pozícióban. A Bobál például három hétig nem edzett, mert bokaszalag-szakadása volt, most valószínűleg eltörött a keze, a Husztit le kellett cserélni, szintén kéz probléma, megsérült a Gergényi, bordaprobléma. Nyilván, az ember nem akar problémákat keresni, meg siránkozni, de sajnos ezek tények. A következő mérkőzésre össze kell raknom a csapatot, lelkileg is, meg a védelmet is, mert ennyi gólt kapni… Egy utánpótláscsapatot, ha normálisan összeraknánk, és jobban figyel a védekezésre, akkor nem kap ennyi gólt. Ez nevetséges! mert, ha egyszer előfordul, ahogyan a Puskás kapott a Pakstól, ők legalább összeszedték magukat utána, és stabil volt a védekezésük Egyszer belecsúsztak, de nekünk ez már nem az első. Ezek az emberek vannak, ezekkel kell megoldani. Bárki játszik ebben a pozícióban, sajnos rendre belehibázik.”

A paksiak elleni zakó után az M4Sportnál rákérdeztek a szakembernél a folyatásra is...

„Én dolgozom keményen, nem az a típus vagyok, aki feladja. Megpróbálom a kiutat megkeresni. Ha a tulajdonos mással képzeli el, az az ő döntése, és azt tudomásul veszem. Nekem sokat jelent ez a klub, ezért is fájó, de ha máshol dolgoznék, ugyanúgy fájó lenne. Itt különösen. Nem fogom engedni, hogy a játékosok feladják. Van rá egy hetünk, megpróbálunk kijönni a gödörből, mert ezt már lehet annak nevezni” – zárta kicsit keserűen a Zalaegerszeg mestere.

Pletyka szinten már felvetődött az egerszegi szurkolói körökben, hogy Feczkó Tamás esélyes lehet az egerszegi kispadra, ám a klubvezetés még nem szólalt meg a jövőről.
 

Legfrissebb híreink