ZTE: átigazolási tervek

Sallói István a licencről, a szurkolókról és a sérülésekről is beszélt.

Forrás:

Sallói Istvánnal készített hosszabb interjút a ZTE klubhonlapja. Az NB I folytatására, egyben a jövőre is készülő klub sportigazgatója több érdekes részletre is kitért - ebből idézünk.

"Óriási öröm számunkra a kormány döntése, mert a szurkolóink támogatása nagyon sokat fog segíteni nekünk a kiélezett harcban, még úgy is, hogy csak maximum a stadion egynegyedét tölthetik meg a szabályozás miatt. Bízom benne, hogy a rendelkezésre álló összes jeggyel élni fognak a szurkolóink és közösen sikerül az áhított célt elérnünk" - fogalmazott arról a döntésről, miszerint a szurkolók visszatérhetnek a stadionokba, egyben egy másik fontos témát, a licenckérdést is tisztázott, hisz első körben a ZTE nem kapta meg a szükséges engedélyt. "Emiatt kell legkevésbé fájni a fejünknek, egy kisebb adminisztrációs hibát vétettünk, amit már hétfőn korrigáltunk. Ezer százalék, hogy ezen nem fog múlni az NB I-es tagságunk" - mondta.

A sportigazgató hozzátette, ugyan a csapat készen áll a folytatásra, de sok nehézséggel jöttek ki az időszakból, aminek kiküszöbölése nem lesz egyszerű feladat. "A részletekbe nem mennék bele, de sokféle sérülésünk van a térdsérüléstől az izomsérülésen és az agyrázkódáson keresztül a bordazúzódásig, a sérülések széles skáláját összeszedtük rövid idő alatt. Ez a szakmai stáb munkáját nagyban megnehezíti, de nem egyedi az esetünk, a kupaelődöntőkön és az elmaradt bajnokikon, vagy akár a Bundesligában is láthattuk, hogy sorban jöttek le a játékosok sérülések, görcsök miatt. A keret mennyisége és mélysége is számítani fog az előttünk álló erőltetett menetben és ebben mi most nem állunk jól. Mi nem erre készültünk, szűkebb kerettel rendelkezünk, így nagyon okosan kell gazdálkodni az erőforrásokkal a szakmai stábnak, hogy kit hol, mikor tud használni" - mondta.

Egyelőre nem tudni, mikor és hogyan indulhat a következő idény, ám a ZTE-nek megvannak a tervei, és természetesen cél, hogy továbbra is NB I-es legyen a zalaegerszegi együttes. "A tulajdonossal folyamatosan egyeztetünk és tervezzük a jövőt, de neki látni kell a gazdasági hátteret, hogy meghatározhassa a szakma mozgásterét, mert a cél továbbra is a klub gazdasági stabilitásának a fenntartása, nem kockáztathatjuk a klub jövőjét a pillanatnyi sportszakmai sikerek érdekében.

Tárgyalni más klubok játékosaival egyelőre nem etikus, a saját játékosokkal pedig nem a legcélszerűbb, de mi mindenképp az NB I-re készülünk és szeretnénk együtt tartani a csapatunkat. Nagyon jó közösség jött össze és jó a hangulat az öltözőben, ráadásul információim szerint augusztus elején már indulna is az új szezon, így nagyon rövid felkészülés áll majd a csapatok rendelkezésére, ezért is lenne fontos, hogy ne legyen túl sok változás.

 

Egy év alatt kiderült, kire számíthatunk az NB II-es bajnokcsapatunkból, egy évvel ezelőtt ezt még nehéz volt megjósolni, hogy ki mire képes az NB I-ben. Most már sokkal tisztább a kép, ez könnyebbé teszi a kiválasztást is, de sok múlik a gazdasági hátteren is, hogy milyen lehetőséget tud a tulajdonos biztosítani."

Sallói elárulta, nagyobb szerepet kaphatnak a fiatalok egy esetlegesen induló NB III-as fiókcsapatban, valamint ezzel párhuzamosan az első csapatban is, így Hegedüs Olivérrel és Köcse Bencével is szerződést szeretnének kötni, de Sebestyén Lóránt, Németh Erik vagy éppen Szökrönyös Dániel kezét sem engedték el, velük is hosszútávon számolnak, ahogy Zimonyi Dáviddal is közel a megegyezés.

"De már figyeljük a külföldi játékosokat is, keressük azokat, akikkel meg tudjuk erősíteni a keretünket jövőre. Még minden feltételes módban van, ki marad, ki megy, de már vannak játékosok, akikben gondolkozunk és akikkel fel is vettük a kapcsolatot, hogy ha NB I-esek maradunk, tudjunk erősíteni" - tette hozzá.

Legfrissebb híreink