Zárt kapus lehet a bolgár-magyar: Gera érdekes véleménye

Elmondta, mi lesz a felkészülés során a legfontosabb.

Forrás: mlsz.hu

Az nb1.hu is beszámolt arról, hogy jelen állás szerint nem mehetnek nézők a Bulgária-Magyarország mérkőzésre. Bulgáriában is megjelent a koronavírus, és a kormány döntése értelmében határozatlan ideig a meccseket zárt kapuk mögött rendezik meg. A döntés a két válogatott összecsapására is vonatkozik. A nemzeti együttesünk mérkőzésére a tervek szerint 2500 drukker látogatott volna el Bulgáriába. A szimpatizánsok alig negyven perc alatt kapkodták el a belépőket. 

Koronavírus és Bulgária-Magyarország: lényeges hírről számolt be az MLSZ - NB1.hu

Az nb1.hu-n is olvashattak arról vasárnap, hogy a koronavírus Bulgáriában is megjelent. A betegség miatt a bolgár kormány úgy döntött, hogy a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg. Ez a magyar válogatott számára is fontos információ, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese március 26-án Szófiában vendégeskedik.

Gera Zoltán egy rendezvény keretében motivációs előadást tartott Debrecenben. A beszélgetés során ez a téma is felmerült. Gera szerint nem feltétlenül jelentene gondot, ha nézők nélkül csapna össze Marco Rossi a bolgárokkal.

"Nyilván az fontos lenne, hogy szurkolók előtt lehessen lejátszani a mérkőzéseket, mert róluk szól a futball. Érthető okokból azonban erre nem lesz lehetőség. Azonban így gyakorlatilag egy teljesen semleges pályán játszunk majd, ami nem rontja az esélyeinket, sőt mivel idegenben kellene játszani, ez nekünk jelenthet előnyt. Problémát inkább az okozhat, ha a csapat, továbbjutva, a Puskásban is zárt kapuk mögött kell, hogy fogadja a másik párharc győztesét. Remélem, hogy rendeződik addig a helyzet. Ettől függetlenül a csapatnak a legjobbját kell nyújtania bármilyen körülmények között, ez csak mentális felkészülés kérdése" - idézi a haon.hu Gera Zoltánt

Amennyiben a mieink legyőzik Bulgáriát az Izland-Románia párharc győztesét fogadhatnák a Puskás Arénában. A március 31-i találkozó győztese kvalifikálja magát a 2020-as Eb-re, amelynek egyik házigazdája Budapest lesz. 

Eb2020: Gera Zoltán üzenete - videó - NB1.hu

"100 nap múlva, június 16-án ad otthont az Eb első budapesti mérkőzésének a Puskás Aréna!" - írja az mlsz.hu. Az idei kontinensviadal abból a szempontból különleges lesz, hogy 12 városban (többek között Rómában, Szentpéterváron, Bakuban és Dublinban) rendeznek összecsapásokat, a döntő helyszíne a Wembley Stadion lesz.

Gera Zoltán a budapesti Európa-bajnokság nagykövete. A feladattal kapcsolatban korábban elmondta Gera, hogy nagyon megtisztelő számára ez a tisztség. A 97-szeres válogatott Gera 2016-ban még játékosként szerepelt a tornán, a portugáloknak lőtt góljára a magyar drukkerek még mindig emlékeznek. A nemzeti együttesben Gera 26 találatot szerzett. Pályafutása során háromszor nyerte meg a magyar bajnokságot, emellett 2010-ben eljutott az Európa-liga döntőjébe a Fulham játékosaként. Gera jelenleg az U21-es válogatott irányítja.

Legfrissebb híreink