Zárt kapu: az MLSZ így "cselezné ki" az UEFA büntetését

Mégis lesz szurkolás a stadionban?

Forrás:

Honlapunkon is olvashattak arról, hogy az UEFA megbüntette a magyar válogatottat. Az Európai Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében az Azerbajdzsán elleni meccset zárt kapuk mögött kell megrendeznünk. Ennek ellenére nem biztos, hogy üres széksorok lesznek a Groupama Arénában október 13-án. Van ugyanis egy kiskapu, amit az MLSZ szeretne kihasználni. A meccsre 14 éven aluli fiatalok bemehetnek, így nem biztos, hogy síri csönd lesz a Fradi arénájában. 

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az nso.hu-nak elmondta, már megkezdték az ifjak toborzását. Hozzátette, ideális időpontban kezdődik a meccs, vagyis sokan választhatják ezt a programot a gyerekek közül október derekán.

"Ez nem is kiskapu, sokkal inkább az UEFA ajánlása. Az illetékesek fel is hívják a figyelmet arra, hogy a gyerekek nyugodtan a helyszínen nézhetik meg a mérkőzést. Korlátozás sincs, nincs arról szó, hogy legfeljebb öt- vagy tízezer utánpótláskorú fiatal ülhet fel a lelátóra. Ez ügyben megtettük a kezdeti lépéseket, sőt, amióta híre ment ennek a lehetőségnek, sokan maguk jelentkeznek, hogy szeretnének ott lenni az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Arról se feledkezzünk meg, hogy szerencsénkre a találkozó a gyerekek szempontjából is kedvező időben kezdődik, hiszen nem este háromnegyed kilenckor, hanem hat órakor indul útjára a labda. Azért fontos kiemelni, hogy mindez egy lehetőség, a jogi döntés még nem született meg az ügyben" - fogalmazott Sipos.

 

A magyar válogatott jelenleg a harmadik helyen áll a csoportjában, Marco Rossi gárdája kilenc pontot szerzett a korábbi találkozóin. Az azeriek az utolsó helyen szerénykednek, nekik csupán egy egységük van az E jelű ötösben.

Legfrissebb híreink