Zalaegerszegi sérültek, a DVTK utolsó esélye, Supkáék tapadnának

Közel hatéves "átkot" törhet meg az Újpest, Boris az MTK problémáiról beszélt.

Forrás: ztefc.hu

A 31. fordulóból három mérkőzést rendeznek meg szombaton. A második helyre hajtó Puskás Akadémia a Zalaegerszeget fogadja, a kiesés elől menekülő Diósgyőr a Kisvárdához utazik, míg este fővárosi rangadót rendeznek, hiszen az Újpest az MTK-t látja vendégül.

Puskás Akadémia-ZTE 14.45

A zalaegerszegiek kedden a Budafok ellen 5-0-s győzelmet arattak, ami Waltner Róbert szerint jót tett az önbizalmuknak.

"Az biztos, hogy rosszat nem tett az önbizalmunknak a siker, ráadásul fontos meccset nyertünk meg, amin a játékosok beletettek mindent. Bizakodunk, várjuk a folytatást, és idegenben is szeretnénk jól játszani és pontokat szerezni. A Puskás FC ugyan kikapott kedden, de szerintem ennek nincs nagy jelentősége, mert abban biztos vagyok, ha győzött volna, ugyanolyan elánnal készülne ellenünk. Semmivel sem lenne könnyebb meccs a szombati a mi szempontunkból, ráadásul a sérülések nehezítik a dolgunkat. Feltérképeztük a Puskás FC játékát, egy nagyon jó csapatról van szó, mi viszont a saját játékunkat akarjuk játszani, lehetőleg minél magasabb szinten. Bátor játékot várok csapatomtól, függetlenül attól, hogy idegenben játszunk. Olyat, mint a Paks ellen az első félidőben, de persze azzal a különbséggel, hogy tartson ki az a futball a meccs végéig" - nyilatkozta a ZTE trénere a zaol.hu-nak.

Ahogy azt Waltner is érintette, a felcsútiaknak nem sikerült jól a hétközi forduló, hiszen a DVTK otthonából pont nélkül távoztak. Ettől függetlenül is reális eséllyel pályáznak a második helyre, ami a klub történetének legfényesebb szereplése lenne. Deutsch László a Diósgyőr elleni botlásról és a következő feladatról is nyilatkozott.  

Kisvárda-DVTK 17.00

A túlélésért küzdő Diósgyőr a legutóbbi két meccsén hat pontot szerzett, így jelenleg négy egység választja el a bennmaradástól. Zoran Zekic fiai most a Kisvárda otthonában faraghatnak a hátrányukon. Érdekesség, hogy a DVTK már februárban két vállra fektette a várdaiakat.

"A legutóbbi találkozásunk óta a Kisvárda módosított a játékán, ezért elsősorban a legutóbbi néhány forduló mérkőzéseit elemeztük. A legutóbbi 7 mérkőzésen mindössze 4 gólt kaptak, a legutóbbi négyen egyet sem, ami azt mutatja, összeállt a védekezésük. Ebből a stabil alapjátékból próbálnak kontrákat vezetni. Ráadásul ezúttal mindössze két nap jutott a felkészülésre, ezúttal sokkal inkább a saját magunk játékára koncentráltunk, mint az ellenfélre.

 

Istennek hála kaptunk egy újabb utolsó esélyt, hogy tovább küzdjünk a bennmaradásért. Azon az úton kell tovább haladni, amin a legutóbb két mérkőzésen elindultunk, ám Kisvárdán még jobban kell játszani. Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen tavasz vége felé már  mindenki fáradt, de azt is tudom, minden fejben dől el.

 

És mi nem lehetünk fáradtak, a maradék három mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk" - hangsúlyozta a dvtk.eu-nak Zekic.

A Kisvárda jelenleg az ötödik, de a negyedik Paks csak két pontra van tőle. Ez a pozíció a MOL Fehérvár kupagyőzelme esetén nemzetközi kupaindulást érhet. 

"Harcos Diósgyőrre készülünk, hiszen azzal, hogy ellenfelünk a legutóbbi két meccsét megnyerte, még megőrizte az esélyét az NB I-es tagsága meghosszabbítására. Számukra biztos, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz, de így vagyunk vele mi is, hiszen győzelem esetén tudunk tapadni az előttünk állókra" - idézi a Kisvárda hivatalos oldala Supka Attilát.

Újpest-MTK 19.30

Kisebb gödörbe került az MTK, hiszen az előző négy forduló során nyeretlen maradt, és mindössze egy ponttal gazdagodott. Michael Boris a következő videóban például arról is beszélt, hogy mi lehet a gond mostanság a kék-fehéreknél.

A kupadöntőre készülő Újpest pár napja a Derbin nem bírt a Ferencvárossal. Hazai pályán fut a lila-fehérek szekere, ugyanis az előző négy meccsüket a Szusza Ferenc Stadionban kapott gól nélkül nyerték meg. 

Érdekes statisztikai mutató, hogy az Újpest 2015 májusa óta pályaválasztóként nyeretlen az MTK ellen. 

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink