Willi Orbán: Fejlődnünk kell!

Hiába a fontos győzelem, tovább kell javulniuk.

Forrás:

Vasárnap délután 2-0-ra nyert az RB Leipzig a Wolfsburg ellen hazai pályán, Gulácsi Péter hatalmas bravúrral, Willi Orbán a 76. percben megszerezve csapata első gólját járult hozzá a győzelemhez.

Sikerének köszönhetően a bajnokság előtt a Bajnokok Ligájába való bekerülést célul kitűző lipcseiek feljöttek a hatodik helyre, ami Konferencia Liga-indulást ér.

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

Willi Orbán a következőket mondta a lefújás után:

„Nagyon fontos volt, hogy türelmesek legyünk. Nem volt könnyű ezen a talajon játszani, mindkét csapat játékosai könnyen elveszítették a labdát. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de látható volt, hogy mindkét csapat számára fontos volt. Fontos, hogy jó eredményeket érjünk el. Természetesen tudunk jobban játszani. A legjobb, ami történhet velünk, hogy meccseket nyerünk, annak ellenére, hogy még mindig nem vagyunk teljesen elégedettek a játékunkkal. Azokra a területekre fogunk koncentrálni, amelyeken még fejlődnünk kell. Szeretnénk néhány szegmensben javítani a játékunkon, de örülök, hogy ma nyertünk. A játékunk minden fázisában javítani akarunk. Mindenekelőtt a labdabirtokláson lehetett látni, hogy időnként kicsit túl hektikus volt, és túl könnyen vesztettük el a labdát.”

NÉMET BUNDESLIGA
20. FORDULÓ
RB Leipzig–Wolfsburg 2–0 (0–0)
Lipcse, RB Arena, 1000 néző. V: Siebert
Lipcse:
Gulácsi – Simakan (Mukiele, 74.), Orbán, Gvardiol – Henrichs (Klostermann, 56.), Laimer (T. Adams, 56.), Kampl, Angelino – Nkunku (Y. Poulsen, 81.) – André Silva, Novoa (Olmo, 55.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Wolfsburg: Casteels – Lacroix, Bornauw, Brooks – Baku, Arnold, Gerhardt (F. Nmecha, 79.), Roussillon – Vranckx (Lukébakio, 79.), Waldschmidt – Weghorst (M. Philipp, a szünetben). Vezetőedző: Florian Kohfeldt

Legfrissebb híreink