Waltner remek napja, Szabicsnak visszaadott valamit az élet - reakciók

Tartalékolt a Ferencváros?

Forrás: ZTE FC/Facebook

Ma három meccset rendeztek az NB I-ben, cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők meccs utáni nyilatkozatait.

Gyirmót-Paks 2-1

Csertői Aurél (Gyirmót): ,,Azt gondolom a srácok mindent megtettek a győzelemért amit megbeszéltünk, persze voltak benne hibák. Ketté veszem a mérkőzést, az első félidőben már el kellett volna dönteni, sokkal jobban játszottunk, a helyzeteinket, amiket kialakítottunk, nem tudtuk berúgni, viszont fontos volt hogy az egyenlítés után azonnal gólt tudtunk szerezni. A végén azért egy kicsit meleg lett, voltak lehetőségei az ellenfélnek, két erős csatárral futballoztak melyet át tudtunk vészelni, a meccs összképe alapján megérdemelten nyertünk a mai mérkőzésen. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Paksnak a következő mérkőzésekre."

Bognár György (Paks): „Sok minden volt a mai találkozón, folyamatos játék viszont nem tudott kialakulni. A hazai csapat jól tördelte a futballt, mi pedig sok hibával játszottunk, és nem tudtuk úgy pörgetni a tempót, ahogy általában szoktuk. Ebből adódóan nem volt annyi gólhelyzetünk, mint amennyi lenni szokott. Győzelmet nem érdemeltünk volna, de vereséget sem szerintem. Ma nem voltam megelégedve a belső három védőnk játékával, és a második félidőben a két belsős játékkal sem. Főleg azért, mivel tiszta helyzetben sok passzhibát vétettek, sok eladott labdájuk volt, ami furcsa. Lenzsér elcsúszása benne van a játékban, előfordul, ez épp olyan, mint aki egy döntő helyzetben tizenegyest hibázik. Majd legközelebb nem vét ilyen hibát. Végig próbálkoztunk, de ma hiányzott a nagy átütő erő. Többnyire a Gyirmót térfelén voltunk, de ez nem volt annyira markáns játék, mint az eddigi megszokottak.”

Ferencváros-ZTE 1-2

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek. Sajnos volt két-három olyan helyzet, amikor nem következetesen védekeztünk. Megvoltak a lehetőségeink, volt több kapufánk, büntetőt is rúghattunk, jó lehetőségeket dolgoztunk ki, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Kicsit hiányzott a szerencse is. A csapaton azt láttam, hogy mindent megtesz a győzelemért, csalódottak vagyunk, hogy most ez nem sikerült. Nem tartalékoltunk a Celtic elleni meccsre. Tudtuk, hogy sok játékosunk a válogatottaktól tért vissza, volt, aki többet, volt, aki kevesebbet játszott, mi pedig azt a döntést hoztuk, hogy bizonyos játékosokról levesszük a terhelést."

Waltner Róbert (ZTE): ,,Számunkra ez egy nagyszerű nap! A Fradi ellen játszani idegenben mindig nehéz feladat, mert Magyarország egyik legjobb és legnépszerűbb csapata, aki nemzetközi szinten is nagyon jó teljesítményt nyújt. Próbáltam a játékosokat egész héten úgy felkészíteni, hogy élvezzék ki a mérkőzés minden percét, de persze nem feltartott kezekkel érkeztünk, hisz minden meccsen győzni szeretnénk. A mai napon kellett ehhez szerencse is, ami az elmúlt fordulókban nem mondhatnám, hogy mellénk állt, de ma igen. Két gólos előnyt szereztünk az összecsapás elején és talán számunkra a legrosszabbkor szépítő gólt szerzett a Fradi. Nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, de egy csapatként, fegyelmezett és csupaszív játékkal sikerült megtartanunk az eredményt és így elvittük a három pontot."

MOL Fehérvár FC-Honvéd 2-1

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): "Nagyon élveztem a mérkőzést, szerintem egy nagyon jó meccset láthattak a szurkolóink és a semleges nézők is, amelyen rengeteg helyzet volt. Persze lezárhattuk volna kicsit hamarabb a találkozót, nyugodtabban ülhettünk volna a kispadon, ha a kontráinkat góllal fejezzük be, de sajnos ez nem sikerült. Úgy érzem, mindenki nagy élménnyel gazdagodott ma, aki kilátogatott a stadionba, nekem pedig egy hatalmas adrenalinsokk volt ez a mai kilencven perc. Elégedett és büszke vagyok a mai mérkőzés miatt. Az előző válogatott szünetre két győzelemmel mentünk el, de szétesett a csapat, mert a Covid betört az öltözőbe. Ez a kutyát nem érdekli, de belül azért nehéz volt ez a helyzet. Nem sírtunk, tettük a dolgunkat. Ennyi nehézség után olyan érzésem volt a mai meccsen, hogy majd ebből visszaad valamit az élet, és nem bosszulja meg azt, hogy kimaradnak a helyzetek. De a jövőben jobban kell majd gazdálkodnunk a lehetőségekkel."

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Akik leültek megnézni ezt a meccset, szerintem jól szórakoztak. Minden benne volt, amitől szép a futball, főleg a második félidőben. Az első félidőben nem voltunk olyan bátrak, mint szerettem volna, de persze a Vidi egy jó csapat. De összeségében mindent megtettünk azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Elég veszélyes játékot vállaltunk fel, nagyon őszinte futball volt részünkről ez a mai. Egy pontot megérdemeltünk volna, de így is gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez. Nem érdemtelen a Vidi győzelme, hiszen nekik is voltak nagyon komoly lehetőségeik. Nem mondok most nagy okosságot, de az nyer, aki belövi a helyzeteket. A második gól előtt nekünk volt nagy lehetőségünk, de jött a kontra, és 1-1 helyett 2-0 lett. (Engedte-e volna a szögletet a végén? - kérdezte egy újságíró kolléga) Nem vezette rosszul a mérkőzést a játékvezető, de sokat állt a játék, sajnáltam, hogy nem végezhettük el az utolsó szögletet."

Legfrissebb híreink