Waltner kemény büntetése a győzelem után

A játékosok nem teljesítették az edző kérését.

Forrás: sonline.hu

Hiába nyert 4-0-ra a Rákóczi a Magyar Kupában, Waltner Róbert nem volt elégedett a játékosok hozzáállásával.

A mérkőzés első félideje után már 3 góllal vezettek a zöld-fehérek, így a második félidőben már visszavettek a játékosok. Waltner hiába kérte, hogy vegyék komolyan az ellenfelet és a meccset, a focisták ehelyett "kispályás focit" játszottak. Mivel nem futottak eleget, így az edző futással büntette a játékosait a nyertes meccs után, hogy be tudják pótolni az elmaradt kilométereket.

A kaposváriak trénere így nyilatkozott az esettel kapcsolatban:
„Nem akartuk lebecsülni az ellenfelet, így minél több gólt kellett volna rúgnunk, hogy megadjuk nekik a tiszteletet, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobb csapat. De a második félidei játékunk… Én teljesen mást kértem a csapattól. Ki kellett volna jönnie, hogy mi mindennap edzünk, míg az ellenfelünk nem. Ők egy amatőr együttes, míg mi profik vagyunk, ennek ellenére nem lehetett észrevenni, hogy mi átfutottunk volna az ellenfelünkön. Sokkal nagyobb különbségnek kellett volna lennie, és ez mentalitásbeli probléma. Néhány ember nem úgy állt a mérkőzéshez, ahogy én szerettem volna, ezért futnak most… Amit megspóroltak a meccsen, azt most lefutják.

Nem vagyok elégedett, ám nem az eredménnyel, az nem annyira érdekel. A mentalitás része aggaszt. Már több mint két éve azt mondom a játékosaimnak, hogy mentálisan mindig rendben kell lenni. Párszor letérnek a helyes útról, de ilyenkor vissza kell terelni őket”

Legfrissebb híreink