Waltner gondjai, Nego örömet okozna, Hornyák ígérete

Rangadóval zárul az első forduló.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az első forduló vasárnap két mérkőzéssel fejeződik be. A Zalaegerszeg a MOL Fehérvár csapatát fogadja. Ez a meccs Sallói István személye miatt is pikánsnak ígérkezik, hiszen a Vidi sportigazgatója pont az egerszegieknek intett búcsút nemrég. 

Az Újpest pedig a Puskás Akadémiát látja vendégül, a lila-fehérek a Konferencia Ligában továbbjutottak csütörtökön a Vaduz ellen, ellenben a felcsútiakat búcsúztatta a lett RFS. 

ZTE-MOL Fehérvár FC vasárnap 17.45:

'Az első mérkőzés mindig más, abból a szempontból, hogy még senki nem úgy megy bele, mint amikor már belemelegednek a bajnokságba a csapatok. Fegyelmezett csapatot akarok látni, és jó lenne meglepetést okozni, de tudjuk, milyen erős együttes érkezik. A Fehérvár FC a Ferencvárossal szeretné felvenni a harcot a bajnoki címért. Ám mi sem akarunk feltartott kézzel kimenni a pályára. A pillanatnyi maximumot várom a csapattól, és remélem, hogy ez majd eredménnyel is párosul. Remélem, hogy sokan kijönnek a találkozóra, hiszen az egerszegi publikum mindig nagy segítséget tud adni. Megpróbáljuk minél többször kiszolgálni a közönséget és meghálálni azt a támogatást, amit tőlük kapunk" - nyilatkozta a zaol.hu-nak Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője. 

Waltnernek egyébként az okoz gondot, hogy ezúttal sem számíthat a sérüléssel bajlódó Huszti Andrásra és Zoran Lesjakra. Emellett az is problémát jelenthet neki, hogy ő is bokasérülést szedett össze:

"Mindent el tudok végezni, ami a munkához kell, hat hétig viselek fekvőgipszet, ebből egy hét már letelt… A munkában nem hátráltat, annyiban igen, hogy akár edzésen, és meccseken, amikor nagyon beleélem magam, mankóval azért nehezebb a mozgás…" - fogalmazott Waltner a zaol.hu-nak.

A MOL Fehérvár számára nem tartott sokáig a nemzetközi szereplés, hiszen az Ararat Yerevan hamar megállította a Konferencia Ligában. Erről is beszélt Nego a fehérváriak weboldalának.

"A szezonnyitó mérkőzések mindig nagyon különlegesek, hiszen egyetlen csapat sem szeretné vereséggel kezdeni az új idényt. Biztos, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk vasárnap Zalaegerszegen, ugyanakkor jó bajnoki rajttal szeretnénk túllépni az Ararat Yerevan elleni kupakiesésen. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy feldolgozzuk a kudarcot, úgy érzem, a csapat készen áll arra, hogy eredményesen kezdje a bajnokságot. Bízom benne, hogy egy jó bajnoki rajttal sikerül szurkolóinknak is örömet szerezni" - idézi Negót a molfehervarfc.hu.

Újpest-Puskás Akadémia vasárnap, 20.00:

Ellenkező lelki állapotban várhatják a felek a forduló zárómeccsét. Az újpestiek idegenben is két vállra fektették a Vaduzt, ebből és a továbbjutásból is erőt meríthetnek a bajnoki nyitányra. Michael Oenning a továbbjutás után a szurkolók szerepét emelte ki:

"Mindig mondom, hogy szükségünk van rájuk, nagyra értékelem, hogy eljöttek ide is. Boldoggá tettek minket a jelenlétükkel, remélem, továbbra is minél többen tartanak velünk, és osztozhatnak majd a sikereinkben" - nyilatkozta a német szakember. 

KL: a legnagyobb hibákról beszélt a Puskás Akadémia edzője, gondok voltak az Újpestnél - NB1.hu

 

A Puskás Akadémia nem bírt a lett riválisával, hazai környezetben is kikapott, így az RFS 5-0-s összesítéssel lépett tovább. Hornyák Zsolt a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a nemzetközi porondon. A Puskás Akadémia trénere azt ígérte, hogy az NB I-ben támadófutballt szeretnének játszani. Emellett arra is rávilágított, hogy ha a sérültek visszatérnek, erős csapata lehet a felcsútiaknak. Hornyák egyébként a csütörtöki vereség ellenére a csapata akaraterejét is kiemelte. 

Legfrissebb híreink