Waltner érzelmei, a magyar válogatott tervei - ELŐZETES

Újoncok rangadója, üzentek a zalai ultrák.

Forrás:

2018.08.29.
ZTE-Kaposvár 1-2

2019.02.24.
Kaposvár-ZTE 1-0

A felsorolt eredmények a két gárdának az NB II-es bajnokság 2018/19-es idényének az egymás elleni meccsein születtek.

A 2001/02-es bajnokság különösen fontos volt a Rákóczi vezetőedzőjének, Waltner Róbertnek az életében. Bajnok lett a ZTE játékosaként, egyik alapember volt. Az sem volt piskóta, amikor 2004-ben 5 gólt szerzett az ősi rivális, Hali ellen 7-0-ra megnyert rangadón. 2008. március 8-án gólt lőtt a DVTK elleni 1-1-re végződött mérkőzésen, ezzel beállítva Soós István 69 gólos klubrekordját a ZTE színeiben.

Olvasható is a nyilatkozatában, hogy nem felejtette el a zalaegerszegi éveket.

 

„A ZTE elleni számomra mindig egy különleges mérkőzés. Erre a kilencven percre félreteszem az érzelmeket és csak a munkára koncentrálok. A Zete egy jó csapat, ezt bizonyította az előző két fordulóban is. A Mezőkövesd és a Debrecen ellen is győzelmi esélyekkel léptek pályára a zalaiak, s a helyzetek alapján nyerhettek is volna mind a két meccsen, hiszen a Debrecen ellen tizenegyest és ziccert is hibáztak, s a Mezőkövesd ellen is megvoltak a lehetőségeik. Az igazolásokkal tudatosan építkeztek, hiszen fél éve két játékost szerződtettek az NB I-ből, most pedig még négyet, köztük Stieber Zoltánt is, aki válogatott játékos. Vele, Tamás Krisztiánnal, Nikola Mitroviccsal és Radó Andrással nagyon megerősödött a keretük. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy hazai pályán megszerezzük az első pontjainkat, de az biztos, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Ezen a héten azon dolgoztunk, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amelyeket az eddig mérkőzéseken elkövettünk. Remélem, hogy az elmúlt három meccs elég volt arra, hogy felvegyük az NB I. ritmusát. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, hogy óriási különbség van a két osztály között. Bár tudtuk, hogy lesz differencia, de nem gondoltuk, hogy ekkora. Fel van adva a lecke, így felvesszük a kesztyűt, s megpróbálunk minél több pontot szerezni a bajnokságban.”

 

A már említett, egymás elleni NB II-es meccsek óta alaposan megerősödött a ZTE, főleg a heti fejlemények tükrében igaz a kijelentés. A kék-fehérek leigazolták a magyar válogatott Stieber Zoltánt és megjött az 50-es lábmérettel rendelkező, az UDA egyetemi bajnokságából érkezett támadó,
Eduvie Ikoba játékengedélye is.

Stiber egyébként kijelentette, a vezére szeretne lenni a zalaiaknak, de arról is nyilatkozott már, hogy visszakerülne a magyar válogatott keretébe, hozzátette, volt már Marco Rossi szövetségi kapitánysága alatt kerettag.

A klub ultrái nagyon nyernének már két vesztes mérkőzés után.

 

 

Dobos Barna vezetőedző is tudja ezt:

 

„Mindkét csapat az első pontjait szeretné megszerezni a bajnokságban. Nehezíti a dolgunkat, hogy idegenben játsszuk az első meccsünket a Kaposvár ellen, valamint hogy az előző idényben mindkétszer pont nélkül maradtunk a Rákóczi ellen. Most viszont szeretnénk mindenképpen pontot vagy pontokat szerezni.”

 

Több ok miatt is nagy téttel bíró, érzelemdús meccsre van kilátás.

Legfrissebb híreink