Waltner debütál, Horváth hét fontos meccse

Mi a hasonlóság a DVTK és a gulyásleves között?

Forrás: ztefc.hu

A válogatott szünet után végre újra folytatódik a világ legfontosabb bajnoksága, az NB I, ráadásul rögtön rangadókkal indulnak a küzdelmek.

14.45: Paks-MTK

A válogatott szünet előtt a Paks négy meccses nyeretlenségi szériában volt, két vereséggel és két döntetlennel, így jókor jött a leállás, hiszen rendezni lehetett a sorokat. Azonban Bognár György megfertőződött a koronavírussal, majd kórházba is került, így nem lehetett ott végig a csapata mellett. Azt már előre tudni lehetett, hogy a tréner kénytelen lesz kihagyni az MTK elleni meccset, hiszen három meccses eltiltását tölti. A Paks nincs igazán veszélyben, ami a kiesést illetti, valamint csak hat pontra van a harmadik helytől, így egy jó hajrával a nemzetközi szereplés kivívása sem elképzelhetetlen. A találkozó előtt Sajbán Máté nyilatkozott a klubja honlapjának:

,,Úgy gondolom, helyzetekből nem lesz hiány! Mindkét egymás elleni mérkőzésünkön sok gól esett, ami nem csoda, hiszen ahogy mi, úgy az MTK is a támadófocit favorizálja. Hazai pályán nekünk kell majd dominálni, legalább úgy, mint a szeptember végi, 4-0-ra megnyert találkozónk során. Ellenfelünk védelmében tudunk hibát okozni, ugyanakkor előrefelé rendkívül veszélyesek. Három gyors és gólerős támadóval is rendelkeznek, kulcsfontosságú lesz hatástalanítani Őket. Fontos lenne a siker, hogy ne hátrafelé nézegessünk! Ami magamat illet, a legfontosabb a gólszerzés lenne, valamint szeretnék továbbra is minél többször helyzetbe kerülni elöl. Úgy érzem, utóbbi mostanában megy, hisz’ a Mezőkövesd ellen betaláltam, a Fradi-pályán pedig egy büntetőt sikerült kiharcolni. Ezt az irányt szeretném megtartani."

Az MTK jobban zárt a válogatott szünet előtt, hiszen hazai pályán magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a ZTE ellen. Eddig kiváló szezont fut a fővárosi csapat, hiszen 26 meccs alatt 38 pontot szerzett, ami jelenleg a negyedik helyet éri a tabellán. Amennyiben sikerülne a Paks otthonából mind a három pontot elhoznia Michael Boris csapatának, és a MOL Fehérvár FC nem szerez pontot a hétvégén, akkor a forduló után dobogós helyen zárhat a csapat. A mérkőzés előtt Michael Boris a bajnoki szünetbeli feladatairól és a fiatalokról is nyilatkozott, a Paks elleni meccsről az alábbiakat mondta el:

,,Remélem olyan lesz, mint a második. Az első mérkőzésen a piros lap után nem volt esélyünk, viszont a második összecsapáson jobban játszottunk, a Paks kapott pirosat és sikerült nyernünk. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, a Paks nagyon küzd a második labdákért, nagyon jö fizikumú játékosaik vannak, és mindig támadásra törekszenek. Felkészültünk belőlük, nem szépségversenyre megyünk, tudjuk, nagyon kemény meccs vár ránk."

17.00: ZTE-DVTK

Egy hamisítatlan kiesési rangadót rendeznek Zalaegerszegen, ahol debütál a kispadon a hazaiak új vezetőedzője, Waltner Róbert. A válogatott szünet első napján jelentette be hivatalosan a zalai klub, hogy Boér Gábort Walter váltja, így az új vezetőedzőnek volt ideje megismerkedni a csapatával és a saját elképzelései szerint alakítani a csapatot. Ma délután kiderül, hogy ez mennyire volt sikeres, hiszen a szezon egyik legfontosabb meccse következik. A ZTE a kieső zóna szélén van, ezért minden pontra szüksége van a klubnak. Waltner ezt mondta el a találkozó előtt:

,,Győzelmet várok a hétvégétől! Szeretnék győzelemmel bemutatkozni tétmérkőzésen a Zete kispadján. Bízom benne, hogy a közös munka, amit a három hét alatt elvégeztünk a csapattal, az eredménnyel párosul. Nagyon jól dolgoztak a fiúk egy szavam sem lehet. Remélem, hogy ez a soron következő összecsapáson gólokban is megmutatkozik és a legvégén ünneplés lesz az öltözőben."

A DVTK számár borzasztó egyszerű a recept, meg kell nyerni minden meccset és akkor bennmarad a csapat az élvonalban. Jelenleg 3 pont a lemaradása a Budafoktól és a ZTE-től, így egy délutáni sikerrel hatalmas lépést tehetne a kiesés elkerülése felé a Diósgyőr. A felkészülés felemásra sikeredett, hiszen két NB II-es csapattól is kikapott a DVTK, a Nyíregyházától és a Kazincbarcikától, azonban az itt látott hibákat a tétmeccsre ki lehet javítani. A meccs előtt Zoran Zekics elmondta, mi a hasonlóság a gulyásleves és a DVTK között:

,,A múltkor gulyáslevest főztem, nagyon jól sikerült, de lehet, hogy legközelebb nem lesz ugyanilyen finom, pedig akkor is ezek lesznek az alapanyagok és a recept sem változik. Amikor valaki emberekkel dolgozik, ez ugyanúgy előfordul. Nem mindig ugyanazok a dolgok vezetnek a sikerhez. A csapat egész héten a szombati feladatra összpontosított, ezt láttam az öltözőben és az edzéseken is, ezért azt várom, hogy ez megjelenjen a meccsen is. Ugyanakkor a legfontosabb az, ami a mez elején van, és már többször elmondtam, milyen fontos, hogy mindenki tisztelje a klubot és megmutassuk a szurkolóknak, mire vagyunk képesek. Minden hátralévő meccsen 150 %-ot fogunk kiadni magunkból."

19.30: Honvéd-Újpest

A szombat egy fővárosi rangadóval zárul az NB I-ben. A Honvéd annak ellenére is el tudott lépni a veszélyzóna közvetlen közeléből, hogy a szünet előtti két meccsen csupán egy pontot szerezett. Azonban még korántsem dőlhetnek hátra a kispestiek, hiszen még fontos pontokat kell begyűjteniük ahhoz, hogy az NB I-es tagságukat biztosan meg tudják őrizni. A Bozsik Stadiont még mindig nem vehetik birtokba a Honvéd játékosai, azonban erre már nem sokat kell várni, hiszen már számos tétmeccsen bizonyította a kvalitásait az új aréna. Horváth Ferenc is tisztában van azzal, hogy hét nagyon fontos meccs vár a csapatára:

„A bajnoki szünet alatt sem tétlenkedtünk, az első két hétben a fizikai munkáé volt a fő szerep, nem kellett altatni esténként a játékosokat, hiszen alaposan megoldoztattuk őket. Tudjuk, hogy hét kulcsfontosságú mérkőzés vár ránk, ezeken kell kiharcolnunk a bennmaradást, elsőként az Újpest ellen. A lila-fehérekkel szemben eddig nem jártunk sikerrel ebben a szezonban, mindkétszer vereséget szenvedtünk, ráadásul olyan meccseken, amelyekben több volt. Emiatt is szeretnénk győzni szombaton, no meg azért is, hogy kedvezőbb helyzetbe kerüljünk a tabellán. A kemény edzések mellett természetesen a mentális és a taktikai felkészítést sem hanyagoltuk el, a célunk, hogy minden tekintetben készen álljunk a bajnoki hajrára.”

Újpesten beérett Michael Oenning munkája, és kicsit merész lenne a harmadik helyről álmodni, de tény, hogy a csapat jelenleg közelebb áll a nemzetközi szereplést jelentő helyezésez, mint a kieső zónához. A csapat győzelemmel vonulhatott a válogatott szünetre, egy kifejezetten magabiztos, 3-0-ás siker után, a Kisvárda ellenében. A fővárosi rangadóknak mindig van egy sajátos varázsa, ezért mindenképpen érdemes lesz követni a szombati zárómeccset.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink